Utvilad efter spa ???

Finns det någon gång man är så trött som när man varit på spa!?
Slår aldrig fel att man är helt slut när i a f jag kommer hem efter en "viloweekend",

På Tylösand där vi varit nu finns ju så mycket att göra.
Rolig träning med härliga instruktörer.

Helgen blev det Zumba, Afro, Ki-Balance & idag på morgonen körde jag ett

Functional Body Mix (som var det bästa funktionella styrketräningspass jag någonsin testat!).

Maten var som vanligt högsta klass på. Igår t ex fick vi till .. 
Förrätt: Sockersaltad torskrygg med varmrökt sidfläsk, picklade grönsaker,

friterad kapris och rödbetscreme. (Det bara smälte i munnen ... ),


Varmrätt: Timjansstekt älginnanlår med palsternackscreme, tranbärschutney,

portvinssås samt potatis- och tranttkantarellterrin (vattnas det? ;) och slutligen


Dessert: Passionsfruktsmousse med färska bär och chockladstick.
Och ett mustigt rött vin till det ...  (Vår bordsgranne var faktiskt Tomas Ravelli)


Och dess varma bad man gör .. både uppe i "Tysta avdelningen" där man har

vilostolar med utsikt över havet & nere vid stora poolen.

Härligt ångande bastubad till det så det är inte så konstigt att man blir lite trött.



En konstrunda på hotellet måste man göra, så mycket vackra tavlor han köper in den där PG ... ;)
Första gången vi var där så fanns en tavla på en ung Richard Gere,

den tavlan drömmer jag om ibland så hade den inte sålts till någon annan

lycklig ägare så hade jag köpt den .. ;)


I alla fall älskar jag Tylösand, var faktiskt mitt 6:e besök dit. 

Det var första gången med barnen och det var väldigt mysigt.



Mycket god mat med många smaker



Jag & lilla dottern



Jag värmer upp inför Funktional Body Mix



Lite snopet för Ingela Pling Forsman, om hon visste då vad hon vet nu .. ;)



Mycket fina foton & tavlor i alla korridorer.




Utsikt från vårt hotellrum


Auberginerullar med halloumi

Förslaget om minst en vegetarisk dag i veckan tycker jag är en utmärkt idé.
Både för miljön & hälsan!

Jag brukar ta några perioder om året då jag försöker äta så grönt som möjligt.
Som en Detox ungefär.
Man brukar känna sig mycket piggare efteråt.

En maträtt jag brukar göra då är:

Auberginerullar med halloumi
 
2 auberginer
salt och malen vitpeppar
olivolja
1 paket halloumi
10 st soltorkade tomater i olivolja
1 kruka färsk basilika
1/2 dl färsk riven parmesan
½ dl riven ost som smälter bra
Tomatsås:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 msk balsamvinäger (gärna krämig sort)
1 burk hela tomater
salt och malen svartpeppar

 
Sätt ugnen på 225°.
Skiva aubergine i 1/2 cm tunna skivor och pensla med olivolja. 
Hetta upp en grillpanna och grilla aubergineskivorna
 i någon minut på varje sida så att de blir mjuka.
Krydda med salt och svartpeppar. Lägg upp på ett fat.

Skär halloumin i bitar och lägg en bit på varje aubergineskiva.
 Lägg på en soltorkad tomat och några basilikablad och rulla ihop.
 Lägg i en smord ugnssäker form. 

Skala och hacka lök och vitlök fint.
Hetta upp en kastrull med olivolja.
Bryn lök och vitlök i några minuter.
Tillsätt balsamvinäger och rör om.

Blanda ner hela tomater och låt koka i ca 10 minuter.
Krydda med salt och peppar.
Strö på lite hackad färsk basilika över tomatsåsen. 
Häll tomatsåsen över auberginerullarna och
strö på parmesan och riven ost.
Gratinera i ugnen i ca 15 minuter.



Receptet är framtaget av Ulrika Davidsson


"Boppers special" .. - LCHF pizza

För många år sedan hittade jag ett recept på en varm smörgås som Peter Jezewski i
The Boppers brukade göra. Den var jättegod och har följt mig i många år.

Nu när jag äter LCHF ska man ju inte äta vanligt bröd så
jag brukar istället göra en LCHF-pzza med samma fyllning.

Jag tycker det är jättegott !!!

Så här gör jag:

Pizzabotten:

2 ägg
1 dl grädde
4 msk olivolja
1 msk fiberhusk
1 ½ dl mandelmjöl
örtsalt

Sätt ugnen på 200°.
Vispa ihop allt till jämn smet & bred ut tunt på en plåt klädd med bakplåtspapper.
Täck hela plåten. Grädda i ca 10 minuter men passa så det inte bränns.

Ta ut plåten och höj till 225°, lägg på fyllning:

Tomatsås: 

1 brk krossade tomater
1 msk balsamvinäger
1 msk olivolja
1 grönsaksbuljong (el 1 msk Lantbuljong) 
1 vitlöksklyfta
2 tsk oregano
2 tsk persillade
salt & peppar
 
Blanda allt och koka i ca 15 min.

"Boppersfyllning":

Skinka
Avokado
Tomater
Tacosås
Bearnaisesås
Riven ost (jag gillar mozzarella)

Lägg på tomatsås, fyllningen & grädda 5-10 minuter. 

Gott med vitkålssallad till:
 
Finriven vitkål (osthyvel brukar jag använda) 
rödlök i tunna skivor 
1 tsk oregano
4 msk olivolja
2 msk vitvinsvinäger
salt
svartpeppar 

Blanda & smaka av.  Salladen är godast efter några timmar !




Sommartider ett minne blott ... ;)

Visst fick man sova en timme längre men i a f jag saknar sommaren redan ...
även om det är skönt att bädda ner sig i soffan med tända ljus & en stor kopp te!




Visst väcker det många minnen  !??  =)

Ljuvlig tryffelkaka

På en annan träff med tjejerna så blev vi bjudna på denna goda kaka.
Den är ganska mäktig så den räcker till många.

Mias chokladtryffelkaka med nötter
15-20 bitar


150g smör
3dl strösocker
1dl kakao
2tsk vaniljsocker
2 ägg
2dl vetemjöl
lite kokos

Chokladtryffel
1dl vispgrädde
50g smör
300g vit choklad (gärna smaksatt med citron)
2dl rostade blandade nötter
1 ask färska eller 2dl frysta hallon

Sätt ugnen på 175°.

Smält  smör, ta bort från plattan och rör i socker, kakao, vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och sist mjölet.

Bred ut i smord form med löstagbar kant, "bröad" med kokos.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20min, ska vara lite lös i mitten, låt svalna i formen.

Koka upp grädde och 50g smör i en kastrull. Ta bort från plattan.

Hacka chokladen, rör ner och låt smälta, låt tryffeln halvstelna i kylen ca 1 tim.

Bred på tryffeln på kakan, strö över nötterna, garnera med bär.

Servera med vispad grädde.


Har tyvärr inte någon bild nu på kakan men här är en bild från underbar tryffel från Bryssel


Viola

Idag har min dotter namnsdag! Hon heter Viola i andra-namn.
Viola har blivit ett släktnamn då det är många av släkten som heter det.
Min mormor tror jag var den som startade då hon föddes 1925, Maj Viola heter hon.
(Vackra namn på en vacker dam).
Lite kul då att även i makens mor heter det i andra-namn.
Enligt Wikipedia så tillhör Viola ett av de 20 vanligaste kvinnonamnen.
Viola har latinskt ursprung betyder givetvis viol.



En härlig sommarblomma så här i höstrusket.


Ögongodis ... ;)

Inte så fel för öronen heller ...  :P



Rosékyckling med ädelost och druvor/mango/päron

 

 

Jag älskar rosépeppar! 
Och tillsammans med ädelost är det så ljuvligt ... 
Vi är några från mitt gamla jobb som försöker träffas varje (brukar bli varannan) månad där vi turas om att bjuda på mat.
 
En gång blev jag bjuden på detta och gör det säkert en gång i månaden sen dess!
Det är så lätt & går fort.

 

Jag gillar just kombinationen ädelost och frukt.

 

Kompisen B hade toppat med vindruvor som var toppengott! Jag har även testat med mango och päron som även det gifter sig så gott med ädelost.

 



Rosékyckling med ädelost
(6-8 port)

1 kg kyckligfileér
150 gr gräddädelost
1 burk Creme Fraiche
3 dl grädde
1 msk grovmalen rosépeppar
salt, peppar
halverade vindruvor/mangotärningar/päron i små bitar
valnötter

 

Sätt ugnen på 200°.


Bryn hela kycklingfiléer på stekpanna lite lätt, salta och peppra. 
Skiva filéerna och lägg dem i smörad form.


Smält gräddädelosten i en burk Creme fraiche + 3 dl grädde, 1 msk mald rosépeppar. Smaka av med salt och peppar.


Häll såsen över kycklingen och lägg på vindruvor, mango eller päron & valnötter och strö gärna över några hela rosépepparkorn (för dekoration).


Sedan in i ugnen i ca 15 minuter.


Serveras med valfritt tillbehör ex zucchinispagetti (znoodels), quinoa, grönsaker, ris & sallad.

 
Här har jag päron i halva formen och mango i den andra.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Renée Voltaire ..

När jag var i Norrköping för ett par år sen sprang jag på en underbar müsli (Granola) 
från Renée Voltaire.
Den var så god att jag tog kontakt med Renée för att hon skulle försöka saluföra den
här i Kalmar men då var det ingen som nappade.

NU finns hennes produkter på flera ställen (bl a de stora varuhusen).
Jag har många favoriter bland hennes "rena" & hälsosamma produkter.

Bl a köper jag hennes ekologiska Lantbuljong (passar till all mat) & Shoyu (en äkta japansk soja som är utan kemiska tillsatser som är fermenterad och lagrad).

För att inte tala om hennes godis!!! Fiberlakrits & Chokladdoppade pumpakärnor
unnar jag mig ibland & Hampachokladen !!!  :P
Nu sist köpte jag hennes Raw Cacao Powder som jag ännu inte hunnit göra något med.



Little miss Sunshine

I eftermiddag är det Little miss Sunshine på TV4 vid 16.55.
Försök se den om du inte redan gjort det !
En  film om en härlig 7-årig tjej som ska delta i en skönhetstävling.
Och resan dit är det man få följa. I a f jag både skrattar & gråter.


Torsdag ...

Jag tycker torsdagen är en av veckans bästa dagar. Då vet man att imorgon är det fredag .. ;)
Dessutom har vi "fikaklubb" på jobbet där vi turas om att bjuda på smarrigt fika!
Idag är det Kickans tur ...

Så är står det om torsdagar i Wikipedia:
Torsdag är den veckodag som i Norden är uppkallad efter den fornnordiska åskguden Tor. På latin kallad dies Jovi, vilket betyder Jupiters dag. I Norden jämställde man Tor med de romerska gudarnas konung, Jupiter.[2] Torsdagskvällen och den därpå följande natten var enligt folktro en vanlig tid för handlingar som hade med magi och trolldom att göra. Ville man lära sig att spela av näcken eller tillverka en bjära, så skulle det ske tre torsdagar i följd. Åtgärder mot sjukdomar skulle vidtas under torsdagsnatten.

En bjära (mjölkhare, trollhare, pukhare, puken, trollkatten, baran, bärarn) var i svensk folktro ett väsen som en häxa använde för att stjäla mjölk från grannarnas kor.

Det står spännande saker i Wikipedia - men har förstått att man ibland kan bli lite lurad.

Ha en härlig dag !!  =)



Så här kan vår fika se ut på tordagarna .. fast denna bilden är från ett bageri i Brygge.























































Moussaka enligt mig ...

God morgon! Inatt har jag sovit riktigt gott.
Har varit lite bristvara några nätter tidigare.

Drömde att jag åt moussaka,
en rätt som jag aldrig tröttnar på.

Så här brukar jag göra den:

2 stora aubergine (ibland har jag även i lite zucchini)
500 gr lammfärs (går även med nötfärs)
1 hackad gul lök
1-2 hackade vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater (gärna körsbärstomater)
1-2 msk balsamvinäger
1 msk kalvfond
salt, peppar
valfria örtkryddor, gärna färska såsom oregano, basilika, timjan
150 gr fetaost
1 mozzarella
2-3 dl grädde

Sätt ugnen på 200°.

Skiva auberginen i cm-stora skivor.
Salta skivorna och vattna ur dem ca 10 minuter.
Förgrädda dem i ugnen ca 10 minuter till de börjar få lite färg.
Stek lammfärsen (nötfärs) i smör/olja (jag brukar blanda)
tillsammans med lök/vitlöken.
Blanda sen i tomater, balsamvinäger, fond.
Smaka av med salt & peppar.
Sist i med örterna.
Varva aubergine, sås och riven fetaost i en ugnssäker form.
Toppa med riven mozzarella och häll över grädden.
Grädda i ugnen ca 15 minuter.





God & nyttig müsli

Jag brukar göra min egen müsli.
Det är så enkelt & så får jag precis den som jag vill ha den.

Sätt ugnen på 180°.

Lägg i en bunke 
1 dl hackad sötmandel
1 dl hackade hasselnötter
3 dl dinkelflingor (går med havregryn också)
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
½ dl kokosflingor
½ dl pumpakärnor
1 dl hackade aprikoser (eller annan torkat frukt ex. russin)

Blanda
1 dl vatten med
½ dl rapsolja (jag brukar smälta ekologisk virgin kokosolja istället)
½ dl honung
och blanda i nötblandningen ordentligt

Bred ut allt på en plåt & rosta i ugnen ca 20 minuter.
Rör om det då & då och passa det lite så det inte bränns.

Fint att förvara i glasburk.


Jag brukar äta detta till Turkisk yoghurt & bär.

Mums !!!




Äppeltorsk med blomkålsmos

Jag frågade äldsta dotter vilken mat hon längtade mest efter just nu!
Då nämnde hon detta recept som är jättegott tycker vi.
Jag äter gärna blomkålsmos till men de övriga vill ha potatismos.

Äppeltorsk

400 gr torskfile
1 ½ tsk salt
2 krm vitpeppar
½ dl vetemjöl
smör
3 vitlöksklyftor
4 msk vitvinsvinäger
1 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
2 krm timjan
3 dl grädde
2 äpplen

Skär fiskfileérna i mindre bitar.
Salta & peppra runt om och vänd bitarna i vetemjöl.
Stek bitarna i smör så de får en fin yta på båda sidor.
Pressa över vitlöken under stekningen.
Flytta över fisken till en låg panna med lock.

Häll i vinäger och vatten i den varma stekpannan.
 Koka ihop tills ½ dl återstår.
Tilsätt buljong & timjan och blanda i grädden & låt sjuda ett par minuter.
Häll över fisken och låt koka upp.

Tärna äpplena & lägg över fisken så de blir varma.

Blomkålsmos

1 blomkålshuvud i småbitar
2 dl grädde
50 gr smör
salt & peppar

Koka upp grädde & smör. Lägg i blomkålen och
låt koka tills blomkålen är mjuk under lock.

Mixa ihop & smaka av med salt & peppar.
Även lite Philadelfia-ost är gott att blanda i.

Jag brukar servera med morotsstavar som vi tycker passar till.




Lite ugnsrostad paprika, aubergine & zucchini hade jag till också.


Ny mus kan göra underverk !!

Jag har fått en ny mus
på jobbet !
Har ju haft ont i axeln länge nu men idag kändes det toppenbra.
Blev ju mycket roligare att jobba med, fast nu kommer man
kanske få ont i tummen istället ?!  ;)
 
Så här ser hon i a f ut...

 
Hehe .. min bror skrattade åt mig för jag hade så mycket bilder i bloggen.
Men håll med om att det blir roligare att läsa inlägg då det förkommer bilder !?


Coldplay ... forever !!

Idag när jag kom hem låg Coldplays nya skiva i brevlådan!!
"Mylo Xyloto"
Har hunnit lyssna en gång & den verkar toppen, så skön musik.
Köpte även Absolute Acoustic - kan jag varmt rekommendera
Lugna & harmoniska låtar.


Vinyasa Yoga

Idag ska jag gå på yoga. Jag utövar vinyasa yoga som är en
dynamisk yogaform inspirerad av framför allt ashtanga yoga.
I vinyasayoga länkas olika asanas (ställningar) ihop
genom styrd andning i ett ganska snabbt flöde.
Vinyasayoga har många likheter med power-yoga &
ger i alla fall mig härlig träningsvärk.




Inte jag på bilderna .. - ÄN !  ;)


Päron med ädelost

En god efterrätt så här på hösten tycker jag är gratinerad päron.

Så lätt att göra med:

Skiva ett päron (valfri sort) och bred ädelost över.
(Man kan även blanda ädelosten med lite creme fraiche)
Lägg valnötter i bitar på.
Gratinera i ugn, 200 grader tills osten smält något.


Sömn ??

Inatt har jag inte sovit många minuter. Huvudet har spunnit som en tvättmaskin .. 
Har ingen aning om varför, men det har inte gått att slappna av.
Kanske pga av träningen igår (endorfiner) eftersom det var ett tag sedan "jag tog i". 

Men det är som det är - bara att gilla läget. Tror ibland att sömn kan vara överskattat.
Det är ju så stressande att bara tänka "jag måste sova" - då går det ju inte alls.
För mig kan det vara skönt att bara tänka "bara kroppen får vila så är det bra".
Det brukar funka faktiskt, jag blir kanska utvilad ändå.


Härligt Jobbigt Skönt

Sitter nu o njuter av en blandning av keso/kesella/granatäppelkärnor/nötter.
Granatäpple är så gott att blanda med keso! Bra mellanmål efter träning med.
Träningen gick ganska bra, en del axelövningar fick jag
hoppa över men tog igen det på annat.
Det är bara trevligt att gå till träningen för det sociala.

Jag tränar på ett ganska litet men fräscht gym. Väldigt blandat folk i alla åldrar.
Ett gäng härliga tjejer & man saknar dem om någon är borta.
Framför allt så har jag nära dit så då blir också träning gjord lättare.



En av övningarna vi gjorde! Sötnosen hittade jag på google bild


Kokosglass (LCHF)

Jag älskar kokos!  Och kokosglass ... 
men det finns inte att köpa längre.
Förut kunde man köpa Bountyglassar men jag har inte sett det på länge nu.

SÅ jag köpte mig en glassmaskin och gör min egen glass.
Har hittat ett LCHF recept som jag har gjort några gånger!

Här har ni det om ni vill testa:

Ingredienser:

3 äggulor
200-250 g kokosmjölk
2,5 dl grädde
1 dl kokosflingor
3 msk sukrinmelis och 1/2 krm stevia

Gör så här

Blanda kokosmjölken med kokosflingor, äggulor och sötning i en kastrull,
sjud upp lite försiktigt, får EJ koka. 
När det tjocknat lite, ta kastrullen från värmen och låt svalna.
Häll sedan i grädden och ställ in glassmeten i kylen tills den kallnat ordentligt.
Häll i glassmeten väl kyld och kör i ca 15-20 minuter.

Om man vill kan man blanda i lite hackad choklad i slutet.

Jag gillar mörk choklad med mintsmak.

Om du inte har glassmaskin:
 Lägg glassen i förberedd iskall bunke och rör ca var 30 minut under 4 timmar.

 


Agnes goda kladdkaka ...

Säkert har redan alla ett kladdkakerecept. Men här kommer den kakan dottern bakade igår. Den var jättegod!! Jag åt den med egengjord kokosglass & hallon.  

Ingredienser:


 2 ägg
 2.5 dl socker
 4 msk kakao
 2 tsk vaniljsocker
 100g smör
 1 dl mjöl
 1/2 tsk salt

Så gör du:

1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smält smöret i en kastrull
3. Vispa ägg och socker tills det blir poröst
4. Blanda (försiktigt) samman med mjöl, kakao, vaniljsocker och smör
5. Häll ner smeten i en brödad form
6. Grädda i ca 14 minuter om du vill ha den riktigt kladdig
7. Låt kladdkakan svalna innan du serverar med vispgrädde eller glass

Ett tips om man vill göra lite extra är att lägga några After Eight på så det får smälta.
Eller riva någon god choklad på. Här är med Marabou Dajmchoklad . :P





Styrkepass !??

Idag ska jag träna styrkefyspass.
Det är ett ganska tufft pass om man vill.

Men jag har problem med höger axel så jag vet inte hur mycket jag vågar ta i.
Har haft ont ganske länge nu och försökt kurera mig med inflammationsdämpande
 & vilat från träning. SÅ nu är jag  sugen på träning så jag testar idag.

Värst känns det faktiskt efter yogan då det blir mycket statisk styrka.

Dessutom har jag testat stavgång några gånger som iaf
jag trodde skulle vara bra MEN jag får jätteont då.  :(
 
 
 

Oreganokyckling ..

 

SÅ var det måndag igen! Helgerna går så fort.
Men har haft en mycket trevlig helg.


 Lugn fredagkväll med god mat & lite vin tillsammans med familjen.
I lördags var det 7-årskalas hos makens brorsdotter.
Och igår tog vi det lugnt, tog en långpromenad i det vackra vädret.
Yngsta dottern bakade en härlig kladdkaka vi festade på vid tv-soffan.

Idag har vi gjort Oreganokyckling.
Det receptet har varit familjens favorit i flera år.
Grundreceptet har jag hittat på ICA.
Här kommer det iaf lite egenmodiferat:

Oreganokyckling

(6-8 portioner)

1 kg kycklingfileér
3 vitlöksklyftor
100 gr champinjoner i klyftor 
Smör 
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
3 dl vispgrädde

 2 dl creme fraiche
2 msk kycklingfond
1-2 msk oregano
3 msk balsamvinäger

Skär kycklingen i mindre bitar.
Hacka vitlök & stek kyckling med vitlöken så den nästan är genomstekt.
Låt svampen steka med en stund. 
Salta & peppra, och blanda i övriga ingredienser.
Låt koka några minuter till såsen tjocknat något.
Gott med ris (gärna blomkålsris) eller klyftpotatis & och en sallad.


Relalalaxa ...

Nu på höstlovet ska hela familjen åka till Tylösand Spa & Hotell.
Ska bli kul att ta med barnen för en gångs skull.
Maken & jag har varit där flera gånger & älskar det stället.

Förra året tog jag med mig tjejerna till Kosta Boda på spa-helg.
De tyckte det var så mysigt. Och det var verkligen ett fint spa!

Annars är helt klart mitt favvo-spa Tylösand!! Värt varenda krona. 
Allt där känns 5-stjärnigt för mig! Maten är underbar, spa-anläggninen är toppenfin,
träningen är jättekul med härliga instruktörer & hotellpersonalen är mkt trevlig.
Sen ligger det ju inte helt fel vid havet, så promenader i området är väldigt härliga.









Bilder från Kosta Spa & Hotell och Glasbaren


Saknar ...

mina härliga syskonbarn som jag träffar alltför sällan .. :(



Axel



Elsa



Här tillsammans med döttrarna! 


Härlig söndag med kycklingröra

Det är inte alltid det känns toppen den sista dagen på veckan.
Men idag känns det bra. Underbart väder ute.
Ska ta en långpromenad snart ska se om jag får med mig maken!
Sitter nu & äter frukost. Har ätit (kokt) äggröra i stort sett varje dag i
över en månad nu & har ännu inte tröttnat.
Brukar blanda i lite olika tillbehör så man hinner inte tröttna.
Idag blev det med god kycklingröra
(rester från gårdagens lunch) - gott blev det i alla fall.

Här är receptet på kycklingröran som passar till tortillas,
bakpotatis eller varför inte med hackade kokta ägg:

2-3 kycklingfilér (stekta) i bitar
2 dl creme fraiche
1 dl majonäs
½ dl hackad purjolök
½ hackad röd paprika
2 tsk curry
salt, peppar
lite sweet chilisås (går bra med mango chutney också)

Blanda allt och smaka av med ev. mer kryddor.


I Love Aubergine

Jag älskar mat ! Och då menar jag fullkomligt ÄLSKAR ! 
God mat då givetvis, det i a f jag tycker om.
Jag och min familj har ibland delade meningar om god mat.
Men jag försöker kompromissa så vi alla är nöjda.
Men det är inte alltid lätt att få barnen (även maken ibland) att förstå att även
hälsosam mat är väldigt god.

Jag försöker leva så hälsosamt det går men jag är ju även en
livsnjutare och unnar mig en del.
Just nu är jag inne i en LCHF-period och vilken mat man kan äta då !! 
Bara det godaste om du frågar mig.
Har inget problem med den livsstilen alls. Känns naturligt, rent & enkelt.




Visst ser det gott ut!?  En auberginelasagne & en Kriek (körsbärsöl).
En oktoberdag i ett soligt Bryssel.


Bounty - GODASTE godiset enligt mig!

Bounty enl LCHF.
Varsågod & njut!!


Detta behöver du:

½-1 dl sukrin (eller 3-4 msk agave/honung dock ej strikt LCHF)
3 msk ekologisk kokosolja (virgin)
200 g riven kokos
1 dl kokosmjölk, gärna den som är lite fetare
1 dl grädde
100-200 g 70% mörk choklad
(beroende på hur tjockt lager du gillar)
 
Gör så här:

Smält sukrin och kokosolja.
Tillsätt kokos, kokosmjölk och grädde och rör om.
Bred ut i en form så det är ca 2 cm på höjden.
Skär i rutor så stora du vill ha dem,
 jag vill gärna ha ganska små ca 2x3 cm.
Man kan också rulla bollar av dem. 
Ställ in i kylen i ca 1h.

Smält chokladen i ett vattenbad och pensla chokladen runt rutorna.
 Låt stelna i kyl. 

Sen är det bara att äta och njuuuuuta!!!

Går att frysa och är goda iskalla med ! 

 

 

 

 

 


Är helt såld på COLDPLAY - tröttnar aldrig att lyssna/se på dem!!


David Urwitz - en ny svensk favorit !


Intervallträning ...

Har idag kört ett intervall-löparpass. MEN varför är det så jobbigt !!! Vet att det är den bästa träningen för att utvecklas men ofta drar jag mig för det för att det är så jobbigt/tråkigt. Men skönt när det är gjort! =)


Första gången ...

Då var det premiär för min egen blogg.

Dottern försöker lära mig hur man gör ... ;) 


Tänkte blogga lite om det jag njuter av i livet, såsom mat, träning, resor mm.

Mest för min egen skull men du är SÅ välkommen att läsa!



Bild tagen på vår Belgienresa då vi besökte vackra Brygge.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0