Agnes goda kladdkaka ...
Säkert har redan alla ett kladdkakerecept. Men här kommer den kakan dottern bakade igår. Den var jättegod!! Jag åt den med egengjord kokosglass & hallon.
Ingredienser:
2 ägg
2.5 dl socker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
100g smör
1 dl mjöl
1/2 tsk salt
Så gör du:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smält smöret i en kastrull
3. Vispa ägg och socker tills det blir poröst
4. Blanda (försiktigt) samman med mjöl, kakao, vaniljsocker och smör
5. Häll ner smeten i en brödad form
6. Grädda i ca 14 minuter om du vill ha den riktigt kladdig
7. Låt kladdkakan svalna innan du serverar med vispgrädde eller glass
Ett tips om man vill göra lite extra är att lägga några After Eight på så det får smälta.
Eller riva någon god choklad på. Här är med Marabou Dajmchoklad . :P