Frusen cheesecake med smak av pepparkaka & saffran

Har ju tidigare bakat pepparkaksmuffins och tänkte testa om man kan
använda det till ex. botten på en cheescake.
 Som ett alternativ till den vanliga då man använder hårda pepparkakor.
Vill man istället ha de hårda kakorna är det ca 200 gr.


Pepparkaksbotten:
5 pepparkaksmuffins
50 gram smör  

 Fyllning:

200 gram Philadelphia
3 st äggulor
0,75 dl sukrin (eller 1 dl socker)
1 tsk äkta vaniljpulver
1 paket saffran
3 dl vispgrädde


Gör så här:

.
Smält smöret och smula ner pepparkaksmuffinsen och blanda ihop till en deg.
Platta ut i en rund form.
Grädda i ugn 200° i  ca 5-7 minuter.

Dela äggula med äggvita. Vispa äggula, saffran
(mortla gärna saffranet först med lite av sukrinet), sukrin, vaniljpulver
och färskost i en bunke.
Vispa grädde i en annan bunke till ett fast skum.
Vispa äggvita till hårt skum i en tredje bunke. (Förresten heter det bunke..?.;)

Vänd ner grädden i äggblandningen.
Rör försiktigt ner den vispade äggvitan och blanda det försiktigt.

Vänd sedan ner smeten på pepparkaksdegen
och låt stå i frysen minst 4 timma innan servering.

Ta fram cheesecaken ca 15- 20 minuter innan det är dags att fika.


Här garnerad med björnbär & granatäppelkärnor.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0