Kebab LCHF

 
 
 

 

Idag gör vi egen kebab på köttfärs.
Är lätt att göra & gott att äta - precis sådana recept jag tycker om.

Servera antingen med ugnsstekta grönsaker ex aubergine, vanligt pitabröd eller en LCHF-brödvariant.

Gör ibland en aioli eller en sås baserad på turkisk yoghurt, de recepten hittas här.



Kebab:

500 gr nötfärs (eller lammfärs)
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk spiskummin
1 tsk salt
1 tsk oregano
2 tsk citronsaft

Blanda ihop allt till smidig "deg".


Dela i 4-5 delar & kavla ut en del färs i taget mellan 2 bakplåtspapper.
Dra bort det översta pappret & vänd ner köttet i het stekpanna med olja.


Efter en stund släpper det andra pappret.
Ta bort pappret och vänd köttet.


Skär i strimlor och servera i bröd tillsammans med
ex. sallad, tomat, gurka, paprika, rå lök, pepperoni.


Sås:

2 dl Creme fraiche 
3 msk majonäs
½ tsk vitvinsvinäger,
1-2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk tomatpuré
½ tsk chilipulver 

Blanda allt & smaka av med salt och cayenne-peppar.


LCHF-bröd:

250 gram avrunnen keso
1,5-2,0 dl riven ost
3 ägg
Salt & peppar

Hårdvispa äggvitorna – ha gärna i lite salt för att få det ordentligt hårt.


Mosa keson och äggulorna tillsammans.
Rör sedan i den rivna osten.
Krydda efter smak.


Vänd försiktigt i de vispade äggvitorna.


Klicka ut röran (6-8 st beroende på hur stora du vill ha dem) 
med en sked på en plåt med bakplåtspapper.


Grädda på ca 175°C i ca 20 minuter eller tills de har en gyllenbrun färg.

 

 

 

 
 
 








 
 
 
Trackback
RSS 2.0