Kebab LCHF
Idag gör vi egen kebab på köttfärs.
Är lätt att göra & gott att äta - precis sådana recept jag tycker om.
Servera antingen med ugnsstekta grönsaker ex aubergine, vanligt pitabröd eller en LCHF-brödvariant.
Gör ibland en aioli eller en sås baserad på turkisk yoghurt, de recepten hittas här.
Kebab:
500 gr nötfärs (eller lammfärs)
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk spiskummin
1 tsk salt
1 tsk oregano
2 tsk citronsaft
Blanda ihop allt till smidig "deg".
Dela i 4-5 delar & kavla ut en del färs i taget mellan 2 bakplåtspapper.
Dra bort det översta pappret & vänd ner köttet i het stekpanna med olja.
Efter en stund släpper det andra pappret.
Ta bort pappret och vänd köttet.
Skär i strimlor och servera i bröd tillsammans med
ex. sallad, tomat, gurka, paprika, rå lök, pepperoni.
Sås:
2 dl Creme fraiche
3 msk majonäs
½ tsk vitvinsvinäger,
1-2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk tomatpuré
½ tsk chilipulver
Blanda allt & smaka av med salt och cayenne-peppar.
LCHF-bröd:
250 gram avrunnen keso
1,5-2,0 dl riven ost
3 ägg
Salt & peppar
Hårdvispa äggvitorna – ha gärna i lite salt för att få det ordentligt hårt.
Mosa keson och äggulorna tillsammans.
Rör sedan i den rivna osten.
Krydda efter smak.
Vänd försiktigt i de vispade äggvitorna.
Klicka ut röran (6-8 st beroende på hur stora du vill ha dem)
med en sked på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda på ca 175°C i ca 20 minuter eller tills de har en gyllenbrun färg.