Saffranspannkaka LCHF
Smakade saffranspannkaka när vi var på Gotland för många år sen och brukar sen dess göra det varje jul istället för Ris-a-la-Malta som jag inte är så förtjust i.
Jag gör den som LCHF med mycket mandel. Den är inte så söt med 1 msk Sukrin så vill man ha den lite sötare väljer man lite mer. Äter man inte LCHF kan man byta ut sukrinet mot 1 dl vanligt socker.
SAFFRANSPANNKAKA
Du behöver:
4 ägg
1-2 msk Sukrin
1 tsk äkta vaniljpulver
500 g keso
1 dl hackad sötmandel
3 dl vispgrädde
1 påse saffran
Till formen:
smör
1 dl skållad hackad mandel
eller mandelflarn
Sätt ugnen på 175 °.
Vispa ihop ägg & Sukrin. Blanda i övriga ingredienser.
Smörj en form med smör och lägg i hälften av hackade mandeln/mandelflarnen.
Häll i kaksmeten och strö över resten av mandeln.
Grädda kakan i ca 30 minuter.
Servera gärna med hallon eller björnbär & vispad grädde.
Jag gör den som LCHF med mycket mandel. Den är inte så söt med 1 msk Sukrin så vill man ha den lite sötare väljer man lite mer. Äter man inte LCHF kan man byta ut sukrinet mot 1 dl vanligt socker.
SAFFRANSPANNKAKA
Du behöver:
4 ägg
1-2 msk Sukrin
1 tsk äkta vaniljpulver
500 g keso
1 dl hackad sötmandel
3 dl vispgrädde
1 påse saffran
Till formen:
smör
1 dl skållad hackad mandel
eller mandelflarn
Sätt ugnen på 175 °.
Vispa ihop ägg & Sukrin. Blanda i övriga ingredienser.
Smörj en form med smör och lägg i hälften av hackade mandeln/mandelflarnen.
Häll i kaksmeten och strö över resten av mandeln.
Grädda kakan i ca 30 minuter.
Servera gärna med hallon eller björnbär & vispad grädde.
Kommentarer
Trackback