Saffranspannkaka LCHF

Smakade saffranspannkaka när vi var på Gotland för många år sen och brukar sen dess göra det varje jul istället för Ris-a-la-Malta som jag inte är så förtjust i.

Jag gör den som LCHF med mycket mandel. Den är inte så söt med 1 msk Sukrin så vill man ha den lite sötare väljer man lite mer. Äter man inte LCHF kan man byta ut sukrinet mot 1 dl vanligt socker.


SAFFRANSPANNKAKA

Du behöver
:
4 ägg
1-2 msk Sukrin
1 tsk äkta vaniljpulver
500 g keso
1 dl hackad sötmandel
3 dl vispgrädde
1 påse saffran

Till formen
:
smör
1 dl skållad hackad mandel
eller mandelflarn

Sätt ugnen på 175 °.

Vispa ihop ägg & Sukrin. Blanda i övriga ingredienser.

Smörj en form med smör och lägg i hälften av hackade mandeln/mandelflarnen.
 
Häll i kaksmeten och strö över resten av mandeln.

Grädda kakan i ca 30 minuter.

Servera gärna med hallon eller björnbär & vispad grädde.








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0