Fiskgratäng
Här i Smedby kommer nu fiskbilen varje onsdag!!
SÅ förmodligen kommer onsdagar bli fiskdag hos oss - för jag älskar fisk. =)
Köpte torsk idag igen men hade inte planerat något så det fick bli lite
Gott-O-Blandat-Fisk idag.
Blev ganska bra ändå.
Jag började med att strimla & woka:
1 fänkål
1 purjolök
1 röd paprika
1 grön paprika
½ zuccini
som jag sen lade i botten på en form.
Över det lade jag torsken (ca 800 gr) som jag saltade & pepprade lite.
Blandade i en kastrull:
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 brk (200gr) Philadelfia med Basilikasmak
1 msk Lantbuljong
1 äggula (för redningen)
1 tsk sambal oelek
smakade av med salt & peppar
Kokte i några minuter & hällde sen över fisken & in i ugnen 200° i ca 30 minuter.
Jag åt broccoli till & övriga familjen potatis.
Glömde ju ta kort givetvis men så här ser min lunchlåda ut imorgon.. ;)
Broccolin tog slut vid middagen så i lådan är den fryst, brukar bli bra när man micrar sen!
SÅ förmodligen kommer onsdagar bli fiskdag hos oss - för jag älskar fisk. =)
Köpte torsk idag igen men hade inte planerat något så det fick bli lite
Gott-O-Blandat-Fisk idag.
Blev ganska bra ändå.
Jag började med att strimla & woka:
1 fänkål
1 purjolök
1 röd paprika
1 grön paprika
½ zuccini
som jag sen lade i botten på en form.
Över det lade jag torsken (ca 800 gr) som jag saltade & pepprade lite.
Blandade i en kastrull:
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 brk (200gr) Philadelfia med Basilikasmak
1 msk Lantbuljong
1 äggula (för redningen)
1 tsk sambal oelek
smakade av med salt & peppar
Kokte i några minuter & hällde sen över fisken & in i ugnen 200° i ca 30 minuter.
Jag åt broccoli till & övriga familjen potatis.
Glömde ju ta kort givetvis men så här ser min lunchlåda ut imorgon.. ;)
Broccolin tog slut vid middagen så i lådan är den fryst, brukar bli bra när man micrar sen!
Kommentarer
Trackback