Chokladkaka med philadelfia LCHF
Här är ett recept på en kladdig kaka, nästan lite som chokladpudding.
Chokladkaka LCHF
Ugn: 200°
100 gr brynt smör
100 gr mörk choklad (72%)
4 ägg
2 tsk äkta vaniljpulver (eller 1 msk vaniljsocker)
200 gr Philadelphiaost
Valfria nötter / mandel
Bryn smöret gyllenbrunt. Smörj en springform med lite av smöret.
"Bröa" gärna med lite kokos eller lite hackade nötter.
Tillsätt hackad chokladen i smöret och rör så den smälter helt.
Vispa äggen och vaniljpulvret fluffigt, minst fem minuter.
Tillsätt osten, lite i omgångar och fortsätt vispningen.
Rör försiktigt ned chokladsmöret med en slickepott och blanda väl.
Häll smeten i springformen och strö över nötterna, jag hade pecannötter.
Grädda på mittersta falsen i ca 15 minuter .
Servera gärna ljummen med vispad grädde och ev något bär.
Här serverad med björnbär & grädde .. (blir så mörka bilder ...)