Härlig Saffranslax
Idag gör vi saffranslax. Har tidigare brukat köpa den färdiga Creme Fraichen (Gourmet) med saffran/tomat-smak. Men det känns bättre/roligare att göra det från grunden själv & är inte svårare heller.
Saffranslax
Du behöver
1 msk olivolja eller smör
1 urkärnad strimlad röd paprika
1 strimlad fänkål
2 vitlöksklyftor
0,5 g saffran, 1 pkt
1-2 st finhackad soltorkad tomat
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 msk vitvinsvinäger
1 msk lantbuljong (eller 1 fiskbuljong)
1 tsk timjan
salt & peppar
600 g lax i stora kuber
Gör så här:
Tillsätt soltorkad tomat, vatten, creme fraiche, buljong och vinäger.
Salta och peppra laxen lite och lägg ner den i såsen.
Koka 5 minuter. Dra åt sidan och låt stå under lock ytterligare 5 minuter.
Idag serverade jag med wokad rödkål, brysselkål, paprika & lade i tomater i slutet.
Visst är det härligt med färgglad mat ! =)
Kommentarer
Postat av: Richard Siverman
Ja det såg speciellt ut inte alls aptitligt hehe
men det var säkert gott...
Postat av: Maria
Det är nog för mycket grönsaker för dig va!? ;)
Gott var det - tyckte de här hemma i a f!
Trackback