Oopsies / Räksmörgås
Eftersom jag inte äter vanligt bröd just nu så testade jag baka "oopsies".
Ett LCHF-bröd recept som är mkt lätt och luftigt.
Receptet kommer ursprungligen från USA och finns omnämnt på
många amerikanska Low Carb-siter.
Passar som hamburgerbröd, smörgåstårtor, pizzabotten, semlor
och jag har idag gjort räksmörgås.
Gott med min egna majonäs & goda räkor på.
Här är receptet på Oopsies:
Ingredienser
3 ägg
100 gram philadelphiaost
1 krm salt
1 krm bakpulver
ev lite riven ost
Gör så här:
Dela på äggvitor och gulor. Vispa äggvitorna hårt med lite salt.
Man ska kunna vända på bunken utan att vitorna rinner ur.
Vispa gulorna i en annan bunke tillsammans med philadelphiaosten och bakpulver (ev osten).
Sedan vänder du försiktigt ner ostsmeten i vitorna Rör inte alltså, utan blanda försiktigt.
Detta för att man vill bibehålla luften i smeten.
Klicka sedan ut på smörat bakplåtspapper och grädda i ugnen på 150 grader i 25 minuter!
Så här blev min räksmörgås !!
Blir lite mörka & tråkiga bilder nu på kvällen ..
Svar: Intressant, kan absolut vara värt att testa! Känner verkligen igen det där med sportbh, gör väldigt ont att ta av sig.
Är det 3-dubbel av både Omega-3 och Magnesium, var landar vi då? Typ 6g omega-3/dag? Magnesiumtabletten antar jag innehåller ca 100% av RDI?