Rödbetscupcake med saffransfrosting
Rödbetscupcake med saffransfrosting
3 st skalade normalstora rödbetor
1 dl valnötter ellar hasselnötter
2 st ägg
2 dl socker
1 tsk mald kanel
1 tsk torkad ingefära
1 tsk äkta vaniljsocker
1 ½ tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1 dl smält smör
Sätt ugnen på 200 °.
Riv rödbetorna fint och se till att spara så mycket saft/vätska som möjligt
(enkelt att riva i matberedare).
Mal eller mixa nötterna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke.
Blanda ihop allt försiktigt.
Fördela i cupcake formar på plåtar och grädda i ca 12 minuter.
Låt svalna och spritsa på frosting.
200 g cream cheese
3 dl florsocker
1 pkt saffran
Blanda ihop glasyren och bred på muffinsen har svalnat.
Garnera med lite hackade nötter.
Kommentarer
Trackback