Rödbetscupcake med saffransfrosting

Rödbetscupcake med saffransfrosting

3 st skalade normalstora rödbetor
1 dl valnötter ellar hasselnötter
2 st ägg
2 dl socker
1 tsk mald kanel
1 tsk torkad ingefära
1 tsk äkta vaniljsocker
1 ½ tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1 dl smält smör

Sätt ugnen på 200 °.

Riv rödbetorna fint och se till att spara så mycket saft/vätska som möjligt 
(enkelt att riva i matberedare).

Mal eller mixa nötterna.

Vispa ägg och socker pösigt.

Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke.
 
Blanda ihop allt försiktigt.

Fördela i cupcake formar på plåtar och grädda i ca 12 minuter.

 Låt svalna och spritsa på frosting. 

Frosting:
200 g cream cheese
3 dl florsocker
1 pkt saffran

Blanda ihop glasyren och bred på muffinsen har svalnat.

Garnera med lite hackade nötter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0