Fläskfilegryta med ädelost

Så var det då fredagkväll !
Sitter här med ett glas vin .. skål på er !!  =)

Kvällens middag blev en fläskfilégryta, jag blandade i lite vad jag hade. 
Det är det som är så bra med LCHF,
bara man har grädde eller creme fraiche så smakar det oftast bra.

Och vad är lättare eller godare än grytor !?
Och t o m mannen valde Blomkålsriset före vanligt ris!!
DÅ är det ett gott betyg. ;)   För han är verkligen en risälskare.

SÅ här gjorde jag iaf ..


Fläskfilegryta med ädelost

ca 700 gr fläskfilé i tunna skivor
1 hackad gul lök
1 hackad vitlök
1 pkt bacon, tärnat
1 paprika gärna röd
150 gr ädelost
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 msk Lantbuljong eller fond
2 msk persilja
2 tsk fransk senap

Bryn lök, vitlök, fläskfile & bacon så köttet är genomstekt i en stekgryta.
Blanda i övriga ingredienserna & smaka av med:
Svartpeppar
Salt
Cayennepeppar


Blomkålsris de luxe

1 riven blomkål
skivade färska champinjoner
½ msk Lantbuljog eller fond
1 dl vitt vin
smör

Bryn champinjonerna i smör & häll i blomkålen.
Låt bryna med en stund, häll på fond & vin och låt sjuda i 5-10 minuter.



Kommentarer
Postat av: Richard Siverman

oj va gott det såg ut :-)



snart är frun hemma så man kan börja äta mat igen :-)

2011-11-04 @ 19:51:09
URL: http://valsignade.nu
Postat av: Maria Siverman

Snälla rara .. har du ingen kokbok !!? Du brukar ju lägga ut så mkt bilder när du lagat mat. Ser ju gott ut då !! =)

2011-11-04 @ 20:01:08
Postat av: Irene Siverman

Det måste jag testa också kram mamma

2011-11-05 @ 12:10:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0