Fläskfilégratäng med ädelost
Det här var en god gratäng som är smidig att förbereda inför ex en bjudning.
Hittade grundreceptet hos Åse men jag gjorde lite ändringar.
Fläskfilégratäng med ädelost
500 gr strimlad fläskfile
2 msk Shoju (soja)
1 msk kalvfond
1 msk olivolja
1 hackad vitlöksklyfta
1 strimlad purjolök
8-10 skivade champinjoner
1 strimlad paprika (jag tog ½ gul +½ röd)
1 msk smör
Sås:
3 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
150 g gräddädel
1 tsk timjan
1 krm svartpeppar
1 tsk soja
Sätt ugnen på 200°.
Lägg det strimlade köttet i en bunke med soja, olja, kalvfond och vitlök.
Låt köttet marinera ca 15 minuter. Bryn det lite lätt några minuter.
Fräs purjolök, champinjoner och paprika i en stekpanna med smör.
Lägg hälften i en smord ugnssäker form. Fördela kött och marinad ovanpå.
Koka upp grädde, creme fraiche och ädelost.
Krydda med timjan, soja och svartpeppar.
Häll såsen över köttet och fördela resterande grönsaker ovanpå.
Stek färdigt i ugnen ca 15 minuter.
Smörstekt vitkål och sallad är gott till.
TAck =)
De här ser ju gudoligt ut. Gillar dock itne ädelost :/
Jag kanske få ge de en chans =) Som du säger är de att jag tycker inte om när de är så starkt :/
Det såg ut som en riktigt god middag!
Ser jättegott ut!
Vad roligt att du gillade fotona. Tack :)
hehe, jag måste testa. Vill så gärna variera mina såser så de får de vara värt =)
Mmmmm ser riktigt smarrigt ut men ädelost har jag svårt för...
Det såg riktigt gott ut! Måste jag testa snart.