Kycklinggratäng med basilika och dijonsenap
Här är en kycklinggratäng som är enkel att göra.
Man behöver:
4 kycklingfileér
salt, vitpeppar
3 msk fryst basilika (går med färsk med)
3 msk dijonsenap
5 dl vispgrädde
3 pressade vitlöksklyftor
2 tsk Shoyu (soja)
3 dl riven ost
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°.
Dela kycklingen i 3 delar/filé.
Bryn i smör, salta och peppra lite.
Lägg i ugnssäker form.
Vispa ihop senapen med grädden
och blanda sen i vitklök, soja och basilika.
Häll såsen över kycklingen
och strö över osten.
Gratinera i ugn ca 25 minuter.
Jag serverade smörstekt vitkål/fänkålsröra, sparris och sallad till.
Mm smaskens!
Så himla gott det låter och ser ut! Receptet sparas! :)
Ha en fin kväll!
Kram
//Lana
Vad hungrig jag blev nu! Lät gott det där!
Åh låter supergott! Hade nästan kunnat döda för att äta nåt sådär krämigt. Men min numer inbyggda kalorivarnade blinkar lite för all grädde. haha.
testa dem vettja =)
Detta ska jag testa, behöver nya tips på kyckling nämligen =)
Ser grymt gott ut, måste testas.
Men FY SÅ GOTT! :)
Åh, det låter supergott. Kyckling är så bra och gott, går att variera i det oändliga. :-)
Trevlig fredag!