Kycklingrullader med auberginefyllning
Hittade ett recept hos Ryskadockor på rullader med skinksnitzlar som såg så gott ut.
Jag ändrade lite på receptet, gjorde med kyckling bl a och det blev mycket bra.
Så här gjorde jag:
ca 700 gr tunt skivad kycklingfilé
(finns att köpa färdigskivad eller skär när den är halvtinad)
1 liten aubergine
6 champinjoner
2 vitlöksklyftor
1 dl paranötter
½ dl persilja
1 msk fransk senap
salt & peppar
smör
Sätt ugnen på 200°.
Skär auberginen i små tärningar och stek i smör.
Hacka champinjoner, vitlök, paranötter smått,
blanda i och låt steka med några minuter.
Blanda i persilja, senap och smaka av med salt & peppar.
Lägg en sked fyllning på en kycklingskiva och rulla ihop.
Fäst med tandpetare.
Stek rulladerna runt om i smör tills de får lite färg.
Lägg i ugnsform (bottna med fyllningen om det finns något kvar).
Stek klart i ugnen ca 15-20 min.
Till sås gjorde jag så här:
Häll i ½ dl vatten i stekpannan så det blir lite steksky.
Häll i 3 dl grädde, 1 msk balsamvinäger och 2 tsk fransk senap.
Låt koka upp tills det tjocknar något.
Smaka av med salt & peppar.
Jag stekte vitkål i smör som jag hade till.
Åh! Va smarrigt det låter!
Härliga foton oxå! Mer mer!!!
Tack för en kanonfin blogg förresten! :-)
Vad mums dtta såg ut
Hej!
Tack vad snäll du är =)
Ska kolla på föreläsningen med JOnas så fort jag får tid. ska bli intressant =)
Vad mkt fint du hittade i london =)
Vad smarrigt det såg ut! Speciellt med aubergine. Riktigt gott :-)
Åh vad mumsigt det såg ut! Kyckling går bara inte att ledsna på :)
Vad gott det ser ut.
Ser jättegott ut! Måste prova göra ditt recept också! :)
Ha en fin dag!
Kram
//Lana
Åh! Det där ser inte dumt ut alls. Ska testas.
Oj så gott det där såg ut!!