Nötbollar
Testade att göra Annika Rognebys smörbollar.
Enkla och smidiga och går bra att frysa.
Man kan smaksätta med vad man gillar
jag hade Raw kakao (Voltaire).
Så här gjorde jag:
Ca 10-12 stycken
2 dl nötmjöl (jag hade 1 dl hasselnöt + 1 dl mandel)
50 gram smör
1 msk ekologisk kokosolja/kokosfett
1 msk sukrin + 1/4 krm stevia
2-3 tsk starkt kaffe
0,5 tsk vaniljpulver
3 tsk raw cacao
Blanda rumsvarmt smör med kokosolja,
rör ner resterande och blanda till en smet/deg.
Ställ kallt en stund.
Rulla sedan små bollar som du rullar i ex. kokosflingor.
(Fukta gärna händerna innan du rullar - går lättare då).
Kommentarer
Postat av: Anna
JAG MÅSTE TESTA =)
Postat av: Karro
Spännande variant, måste testast.
Trackback