Basilikalax
Gjorde lax i ugn som jag gratinerade i sås med grön pesto & basilika.
Jag bottnade först med skivad zucchini, purjolök och tomatskivor.
Snabbmat så det förslår och är både nyttigt & gott!
Jag hade en burk färdig pesto i kylen, brukar annars göra egen.
Så här gjorde jag:
(4 port)
4 laxfileér
1 skivad (½ cm-stora) zucchini
2 skivade tomater
½ strimlad purjolök
salt
peppar
Sås:
2 dl creme fraiche
1 dl turkisk yoghurt (el grädde)
½ brk basilikapesto
1 näve finhackad basilika
ca ½ dl riven parmesanost
Topping:
pinjenötter
Sätt ugnen på 200°.
Lägg den skivade zucchinin omlott i botten på en ugnsform.
Salta lite och ställ in i ugnen ca 5 min.
Vispa under tiden ihop ingredienserna till såsen,
smaka av om det behövs mer salt, peppar.
Tag ut formen och lägg purjolöken & laxen över zucchinin,
salta, peppra lite och lägg tomaterna över och täck över med såsen.
Strö sist över pinjenötter.
Gratinera i ca 20 minuter.
Servera med ex sallad.
Kommentarer
Postat av: Sonja
Nomnomnom Maria, åter en riktig läckerbit till middag! :)
Postat av: Lana
Men gud vad gott! Tur att jag ska snart gå och lägga mig! ;):) För nu börjar jag bli hungrig!
Ha en fin kväll!
Kram kram
//Lana
Postat av: Västgötskan
Jag skulle ljuga om jag sa att det såg gott ut. Men det LÄT gott! ;-)))
Kram
Postat av: Sanna
Mmm, det ser superhärligt ut. Jag gillar tanken med så mycket "gojs" på fisken som kan blanda sig med tillbehören. Yummie!
Postat av: felicia
men åå så gott, tack för tipset.. blir nog en variant av detta imorrn!!
Trackback