Basilikalax

 
 
Gjorde lax i ugn som jag gratinerade i sås med grön pesto & basilika.
Jag bottnade först med skivad zucchini, purjolök och tomatskivor.
Snabbmat så det förslår och är både nyttigt & gott!
 
Jag hade en burk färdig pesto i kylen, brukar annars göra egen.
 
Så här gjorde jag:
(4 port)
 
4 laxfileér
1 skivad (½ cm-stora) zucchini
2 skivade tomater
½ strimlad purjolök
salt
peppar
 
Sås:
2 dl creme fraiche
1 dl turkisk yoghurt (el grädde)
½ brk basilikapesto
1 näve finhackad basilika
ca ½ dl riven parmesanost
 
Topping:
pinjenötter
 
 
Sätt ugnen på 200°.
 
Lägg den skivade zucchinin omlott i botten på en ugnsform.
Salta lite och ställ in i ugnen ca 5 min.
 
Vispa under tiden ihop ingredienserna till såsen,
smaka av om det behövs mer salt, peppar.
 
Tag ut formen och lägg purjolöken & laxen över zucchinin,
salta, peppra lite och lägg tomaterna över och täck över med såsen.
 
Strö sist över pinjenötter.
 
Gratinera i ca 20 minuter.
 
Servera med ex sallad.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Sonja

Nomnomnom Maria, åter en riktig läckerbit till middag! :)

2012-08-20 @ 19:10:50
URL: http://motionwellness.blogspot.se
Postat av: Lana

Men gud vad gott! Tur att jag ska snart gå och lägga mig! ;):) För nu börjar jag bli hungrig!
Ha en fin kväll!
Kram kram
//Lana

2012-08-20 @ 20:11:46
URL: http://www.ryskadockor.blogspot.com
Postat av: Västgötskan

Jag skulle ljuga om jag sa att det såg gott ut. Men det LÄT gott! ;-)))

Kram

2012-08-21 @ 06:52:39
URL: http://rundarocksaenform.blogspot.se
Postat av: Sanna

Mmm, det ser superhärligt ut. Jag gillar tanken med så mycket "gojs" på fisken som kan blanda sig med tillbehören. Yummie!

2012-08-21 @ 13:45:42
URL: http://engnuttasocker.blogg.se
Postat av: felicia

men åå så gott, tack för tipset.. blir nog en variant av detta imorrn!!

2012-08-21 @ 21:59:30
URL: http://tkhl.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0