Formbröd (LCHF)
Formbröd
2 dl mandelmjöl
1 dl pofiber
1 dl kokosnötsmjöl
1 dl neturalt proteinpulver (eller bakepro)
3 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
6 ägg
4 dl creme fraiche
1 dl vatten
25 g smält kokosfett
sesamfrön
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Vispa ihop ägg, creme fraiche, vatten och kokosfett i en annan bunke.
Blanda ihop alla ingredienser och blanda väl.
Häll upp i en 1,5-litersform och låt smeten svälla ca 10 minuter.
Strö över sesamfrön om så önskas.
Grädda i ca 45-50 minuter i mitten av ugnen.
Lägg ev på en bit aluminiumfolie efter ca 30 minuter.
Ett bra tips Erika hade var att kontrollera brödet med en termometer
innan man tar ut det och om det har en innertemperatur
på 90° eller mer så brukar det vara klart.
Låt brödet svalna under bakduk. Skär upp när brödet svalnat helt.
Åh mums vad gott det såg ut! Så himla gott med nybakat bröd :)
Men SHIT vad häftigt, det ser verkligen ut som helt vanlig långfranska!! Hehe. Och vilka underbara hårda paket du fick häromdagen, lite avundsjuk;)...
Men SHIT vad häftigt, det ser verkligen ut som helt vanlig långfranska!! Hehe. Och vilka underbara hårda paket du fick häromdagen, lite avundsjuk;)...
Visst blir det gott! Jag ska baka en limpa i helgen så att jag kan göra några toastar till förrätt när vi får gäster. :-)