Jordgubbscheesecake
Här är receptet på efterrätten vi blev bjudna på i lördags.
Det var jättegott och det smidiga med frysta efterrätter
är ju att man kan göra dem långt i förväg om man vill.
JORDGUBBSCHEESECAKE
Kladdkaksbotten:
100 gr smör
2,5 dl strösocker
1 dl vetemjöl
4 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
2 st ägg
Cheesecake fyllning:
5 st passionsfrukter
200 gr philadelphiaost
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 st äggulor
3 dl vispgrädde
2 dl mosade jordgubbar
Garnering:
färska jordgubbar
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 º.
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter.
Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Rör ner det smälta smöret och äggen, ett i taget. Häll smeten i formen.
Grädda kakan i mitten av ugnen cirka 12 minuter.
Kakan stelnar ytterligare när den kallnar.
Låt kakan kallna helt, men ta den inte ur formen.
Dela passionsfrukterna och gröp ur dem.
Mixa dem och sila genom en sil. Spara saften.
Vispa ost, socker, vaniljsocker till en slät smet.
Rör ner äggulorna, en i taget.
Vispa grädden ganska hårt och vänd ner den
tillsammans med passionssaft och jordgubbsmos.
Häll smeten över bottnen. Täck över och frys tårtan minst 4 timmar.
Ta fram tårtan cirka 20 minuter innan servering och garnera med jordgubbar.
Åh jisses så gott det ser ut!
Men jösses så smarrigt! Vilken efterrätt så fin också. Ser avancerat ut.