Marinerade ugnsrostade grönsaker
Förra veckan gjorde jag ugnsrostade grönsaker som jag hällde marinad över.
Blev väldigt friskt och fräscht med citron och pecorinoost.
Pecorino är en italiensk lagrad fårost och är mycket god.
Lite som parmesanost och det går ju använda det istället.
Jag serverade detta ljummet till ugnsstekt kycklingfilé och aioli.
Valfria grönsaker/rotfrukter -
jag hade till 4 portioner:
1 zucchini
2 paprikor
½ blomkålshuvud
1 rödlök
oliver
olivolja
flingsalt
Marinad:
½ citron, rivet skal och pressad saft
2 msk olivolja
1 msk vatten
1 vitlöksklyfta
50 g finriven pecorino
salt och vitpeppar
½ citron, rivet skal och pressad saft
2 msk olivolja
1 msk vatten
1 vitlöksklyfta
50 g finriven pecorino
salt och vitpeppar
2 tsk timjan
Sätt ugnen på 200°.
Sätt ugnen på 200°.
Skär grönsakerna i mindre bitar och lägg i en ugnsform.
Ringla över lite olivolja och strö över salt.
Låt det rostas i ugnen i 20-25 minuter.
Blanda ihop ingredienserna till marinaden.
Häll marinaden över de varma grönsakerna och rör om.
Receptet inspirerades från Remsans Bistro.
Kommentarer
Postat av: Sonja
Men MUMS så gott Maria!! :)
Heeelt i min smak!
Ha en underbar onsdagskväll!
Kram Sonja
Postat av: Lana
Väldigt gott! Det receptet sparar jag! Visst är det så mycket gott man kan laga när man äter mjölkfritt!
Ha en toppen kväll!
Kram kram
//Lana
Postat av: Karro
Guuuud så gott! Älskar grönsaker i ugn och med ost på smarrrrrr
Postat av: Erika - LCHF till vardag och fest
Vad gott det ser ut. Har aldrig tänk på att man skulle kunna ha på en marinad på grönsakerna. :-)
Trackback