Marinerade ugnsrostade grönsaker

 
 
Förra veckan gjorde jag ugnsrostade grönsaker som jag hällde marinad över.
Blev väldigt friskt och fräscht med citron och pecorinoost.
 
Pecorino är en italiensk lagrad fårost och är mycket god.
Lite som parmesanost och det går ju använda det istället.
 
Jag serverade detta ljummet till ugnsstekt kycklingfilé och aioli.
 
Valfria grönsaker/rotfrukter -
jag hade till 4 portioner:
 
1 zucchini
2 paprikor
½ blomkålshuvud
1 rödlök
oliver
olivolja
flingsalt
 
Marinad:
½ citron, rivet skal och pressad saft
2 msk olivolja
1 msk vatten
1 vitlöksklyfta
50 g finriven pecorino
salt och vitpeppar
2 tsk timjan

Sätt ugnen på 200°.
 
Skär grönsakerna i mindre bitar och lägg i en ugnsform.
Ringla över lite olivolja och strö över salt.
 
 
Låt det rostas i ugnen i 20-25 minuter.
 
Blanda ihop ingredienserna till marinaden.
Häll marinaden över de varma grönsakerna och rör om.
 
 
 
 
 
 
Receptet inspirerades från Remsans Bistro.

 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Sonja

Men MUMS så gott Maria!! :)
Heeelt i min smak!

Ha en underbar onsdagskväll!
Kram Sonja

2012-10-03 @ 18:46:58
URL: http://www.motionwellness.blogspot.se
Postat av: Lana

Väldigt gott! Det receptet sparar jag! Visst är det så mycket gott man kan laga när man äter mjölkfritt!
Ha en toppen kväll!
Kram kram
//Lana

2012-10-03 @ 20:05:36
URL: http://www.ryskadockor.blogspot.com
Postat av: Karro

Guuuud så gott! Älskar grönsaker i ugn och med ost på smarrrrrr

2012-10-04 @ 10:46:41
URL: http://livskraft1.blogspot.com/
Postat av: Erika - LCHF till vardag och fest

Vad gott det ser ut. Har aldrig tänk på att man skulle kunna ha på en marinad på grönsakerna. :-)

2012-10-04 @ 14:20:15
URL: http://vardagfest.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0