Pesto-omelett med tonfiskröra
Omelett är smidig lunchmat. Gott, billigt, snabbt och nyttigt.
Det går ju variera oändligt både med smaksättninga och fyllningar.
Här blandade jag i pesto i smeten.
Jag fyllde den med tonfiskröra och hade mozzarella/tomat/basilika till.
Så här gjorde jag:
(1 port)
Omeletten:
2 ägg
1 msk pesto
lite salt, peppar
Tonfiskröra:
½ burk tonfisk
2 msk creme fraiche
1 msk majonäs
½ finhackad avokado
hackad rödlök
lite citronjuice
svartpeppar
salt
Tomat/mozzarellasallad:
tomater
mozzarella
basilika
balsamvinäger
olivolja
lite salt
Vispa ihop äggsmeten och stek en omelett.
Blanda ihop ingredienserna till tonfiskröran
och smaka av med salt och peppar.
Vik ihop omeletten med röran i och
servera gärna med tomat/mozzarellasallad.
Kommentarer
Postat av: Sonja
Men MUMS Maria!
VILKET gottigt recept!! :)
Och vad finurligt att blanda pesto i omelettsmeten, det låter ju jättegott!
Postat av: Marja - Baka Sockerfritt
Mums, det låter ritkigt smarrigt! Älskar pesto!
Postat av: Erika - LCHF till vardag och fest
Mums! Den lunchen tar jag gärna. :-)
Trackback