Kryddig lövbiffsgryta
Bjöd syrran förra helgen på lövbiffsgryta.
Tanken var att bara ha kokosmjölk i men hade inte så det räckte.
Fyllde på med grädde istället och det passade nog henne mer
för hon är inte tokig i kokossmaken tyvärr .. ;)
Blev smakrikt och gott i alla fall.
Kryddig lövbiffsgryta
600 gr lövbiff
2 hackade vitlöksklyftor
1 msk curry
200 gr champinjoner
1 msk shoyu (soja)
1 tsk sambal oelek
½ msk lantbuljong ( el ½ tärning)
1½ dl kokosmjölk
1 dl grädde
ev. 1 dl vatten.
Strimla lövbiffen och bryn några minuter i olja tillsammans med curry och vitlök.
Tillsätt champinjonererna och låt steka med några minuter.
Tillsätt övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Späd ev med lite vatten om det blir tjockt.
Jag serverade med kokt finstrimlad blomkål och sallad.
Kommentarer
Postat av: Lana
Låter mycket gott! :)
Sparar receptet fast då blir det bara med kokosmjölk för min del! :)
Ha en fin kväll!
Kram kram
//Lana
Postat av: Mårtenssons kök
Lövbiff är perfekt mat när det ska gå undan och ändå kännas festligt, kanon för fredagskvällar.
Postat av: Catharina
Mmm älskar lövbiffsgryta, måste ta och köpa hem lite lövbiff! Försöker äta ur frysen innan resan...men jag måste nog köpa lite mat ändå, alla bloggare lagar ju så god mat som jag vill prova :)
Kram C
Postat av: Malin E
Åh! Ser och verkar vara supergott! Du är så duktig!
Postat av: Erika - LCHF till vardag och fest
Lövbiff var länge sedan jag köpte. Ser väldigt gott ut!
Postat av: Sanna
Ser riktigt gott ut! Lövbiff var längesedan, blev sugen nu :)
Trackback