Lussebullar (mjölk / glutenfria)

 
 
 
Nu fick jag tummen ur att baka lussebröd.
Jag gör oftast runda bullar istället för "katter".
Men gjorde några få "riktiga" just för syns skull . ;)
 
Hittade ett recept som jag blev inspirerad av hos Ealina.
 
Så nu kan jag lussefika imorgon!
 
 
Så här gjorde jag:
 
6 ägg
2,5 msk kokossocker (el honung)
1 kuvert saffran
½  tsk vaniljpulver
1 dl smält kokosolja
1 dl kokosmjölk
2 tsk bakpulver
4 msk fiberhusk
 
pensla med:
1 ägg
hackad sötmandel (eller russin)
 
 
 
Sätt ugnen på 175°
 
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt saffran, vanilj, kokosmjölk & den smälta oljan.
 
Blanda de torra ingredienserna och vispa ner det i smeten.
 
Låt svälla några minuter och baka sen ut till bullar/lussekatter.
Fukta gärna fingrarna med vatten så går det lättare.
 
Pensla med uppvispat ägg och garnera ev med mandel eller russin.
 
Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 minuter.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lana

Wow, vilka snygga! kanske ska också prova baka sådana? Var det svårt att forma till degen? :)
Ha en fin kväll!
Kram kram
//Lana

Svar: Det är lite kladdigt men går bra när man fuktar händerna!! Blev faktiskt riktigt goda tycker jag!! /Kram
mariasfavoriter.blogg.se

2012-12-12 @ 19:22:09
URL: http://www.ryskadockor.blogspot.com
Postat av: Erika - LCHF till vardag och fest

Psylliumfrö är det frön eller är det samma som fiberhusken?

Svar: Det är fiberhusk jag menar - ändrar så det inte blir missförstånd.:)
mariasfavoriter.blogg.se

2012-12-14 @ 20:52:44
URL: http://vardagfest.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0