Lussebullar (mjölk / glutenfria)
Nu fick jag tummen ur att baka lussebröd.
Jag gör oftast runda bullar istället för "katter".
Men gjorde några få "riktiga" just för syns skull . ;)
Hittade ett recept som jag blev inspirerad av hos Ealina.
Så nu kan jag lussefika imorgon!
Så här gjorde jag:
6 ägg
2,5 msk kokossocker (el honung)
1 kuvert saffran
½ tsk vaniljpulver
1 dl smält kokosolja
1 dl kokosmjölk
2 tsk bakpulver
4 msk fiberhusk
pensla med:
1 ägg
hackad sötmandel (eller russin)
Sätt ugnen på 175°
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt saffran, vanilj, kokosmjölk & den smälta oljan.
Blanda de torra ingredienserna och vispa ner det i smeten.
Låt svälla några minuter och baka sen ut till bullar/lussekatter.
Fukta gärna fingrarna med vatten så går det lättare.
Pensla med uppvispat ägg och garnera ev med mandel eller russin.
Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 minuter.
Kommentarer
Postat av: Lana
Wow, vilka snygga! kanske ska också prova baka sådana? Var det svårt att forma till degen? :)
Ha en fin kväll!
Kram kram
//Lana
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Postat av: Erika - LCHF till vardag och fest
Psylliumfrö är det frön eller är det samma som fiberhusken?
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Trackback