Rödkål

 
 
 
Något mer jag gillar på julbordet är rödkål.
Äter den helst med ugnsomelett & champinjonsstuvning.
 
Har gjort min egen några gånger nu.
 
SÅ här gör jag:
 
1 rödkålshuvud (ca 500 gr)
1 gul lök
1 syrligt äpple
lite smör
2 msk rödvinsvinäger
2 msk honung
½ tsk salt
5 kryddnejlikor (mortlade/malda)
ev lite vatten
 
 
Strimla rödkål, lök & äpplet.
Bryn i smör några minuter i en stekpanna.
Häll över i en större kastrull och tillsätt honung, vinäger och kryddor.
Tillsätt ev lite vatten så det inte bränns.
Låt koka på låg värme under lock i ca 45-50 minuter.
Rör om då och då.
 
Smaka av med lite vitpeppar och ev mer salt.
 
 
 
 
 
Kryddnejlika
 
 
 

Kommentarer
Postat av: felicia

mm gillar oxå den där "sörjan" :) men äts inte så ofta..

2012-12-23 @ 20:01:17
URL: http://tkhl.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0