Rödkål
Något mer jag gillar på julbordet är rödkål.
Äter den helst med ugnsomelett & champinjonsstuvning.
Har gjort min egen några gånger nu.
SÅ här gör jag:
1 rödkålshuvud (ca 500 gr)
1 gul lök
1 syrligt äpple
lite smör
2 msk rödvinsvinäger
2 msk honung
½ tsk salt
5 kryddnejlikor (mortlade/malda)
ev lite vatten
Strimla rödkål, lök & äpplet.
Bryn i smör några minuter i en stekpanna.
Häll över i en större kastrull och tillsätt honung, vinäger och kryddor.
Tillsätt ev lite vatten så det inte bränns.
Låt koka på låg värme under lock i ca 45-50 minuter.
Rör om då och då.
Smaka av med lite vitpeppar och ev mer salt.
Kryddnejlika
Kommentarer
Postat av: felicia
mm gillar oxå den där "sörjan" :) men äts inte så ofta..
Trackback