Äggviteomelette
Jag har så svårt att slänga mat.
Och nu när jag gjorde glass hade jag 6 äggvitor över.
Funderade vad jag skulle göra med dem.
Så jag testade att göra en omelette med bara äggvita.
Jag stekte först lite skuren salami.
Vispade ihop äggvitorna ca 2 msk grädde, salt & peppar som jag hällde över salamin.
Gjorde en stuvning av 8 skivade champinjoner, ½ dl grädde och 2 msk färskost med vitlökssmak.
Blev mycket godare än jag trodde!
Men jag orkade inte hela så 4 äggvitor hade varit lagom.
Så nu vet jag - endast äggvita fungerar bra till omelett !
Rulladerna var allvarligt bland de godaste jag ätit :D
Kul när man inte behöver slänga utan kan använda till annat. Plus är att de blev gott oxå =)
jajjamäb :D hihi
gott :)
Ah det ser iaf smaskens ut! :)
Svar: Tack tack!
Så smidigt! Perfekt att kunna ta hand om överbliven äggvita. :-)
Ja gör det, gäller ju bara att man bestämmer sig:) Kan ju vara en idé att ta det väldigt sakta/varva med gång bara för att vänja kroppen att hålla på under en längre tid, till slut orkar man springa hela sträckan!
Ser gott ut det där:)