Kokosgratinerad kyckling med jordnötsås

Jag älskar kokos och testade att panera kycklingfilé med det.
Tanken var att det skulle bli lite knaprigare än det blev
men smaken blev väldigt god.


Kokosgratinerad kyckling

Du behöver:

4 kycklingfileér 
salt & peppar

Blanda ihop:
1 tsk sambal oelek
1 tsk röd currypasta
2 vitlöksklyftor
2 tsk soya
½ dl grädde
1 dl cocosflingor

Låt röran svälla medan du saltar och pepprar kycklingfilérna.

Bred på blandningen på filéerna och grädda i 225°  i 10 minuter,
ta ut och strö över lite mer cocos och grädda ytterligare
10-15 minuter beroende på filéernas storlek.


Jordnötsås:
2 dl kokosmjölk
1-2 dl vispgrädde
4 msk jordnötssmör (gärna ekologiskt, osaltat)
1 tsk sambal oelek
1 tsk citronsaft
1 tsk salt
1-2 tsk Shoyu  (soja)

Gör så här


Koka upp kokosmjölken.
Tillsätt jordnötssmöret och grädden och
sjud det till såsen får en krämig konsistens,
det går fort ca 5 minuter.
Krydda med sambal, citronsaft, salt & soja.  



Här hade jag blomkålsris, sparris & dagliga salladen till.

Trackback
RSS 2.0