Fylld lövbiff med fänkålsgratäng & krämig vitlöksås
Detta var gårdagens middag .. Åhh så gott detta var!
Fänkålsgratäng var första gången jag gjorde -
ljuvligt god tycker jag som älskar fänkål !
Fylld lövbiff med fänkålsgratäng & vitlöksås
Du behöver till 4 personer
4-8 lövbiff (beroende hur stora och hur hungrig man är)
200 gr Philadelfiaost vitlök/örter (varav 50 gr till såsen)
Lägg ut lövbiffen och klicka på ost på mitten,
vik på mitten - se till så osten är "tillsluten".
Salta & peppra och stek till det är genomstekt.
Fänkålsgratäng:
2-3 st fänkål
smör
1 stor gul lök
1-2 hackade vitlöksklyftor
150 gr riven ost (gärna västerbottenost)
1 dl grädde
salt
svartpeppar
Sätt ugnen på 225°.
Skär fänkålen i strimlor och stek i smör i en stekpanna 8-10 minuter.
Finhacka lök & vitlök och låt den steka med i slutet.
Lägg röran i en ugnssäker form. Salta och peppra.
Toppa med osten & grädden och gratinera i ugnen ca 20 minuter.
Vitlöksås:
2 vitlöksklyftor
smör
2 dl grädde
1 dl creme fraiche
50 gr philadelfiaost vitlök/örter
½ msk Lantbuljong (eller liknande)
salt, peppar
ev ngn droppe soja kulör (för färgen)
Bryn hackad vitlök i smör någon minut och sen i med övriga ingredienser.
Låt koka ihop en stund tills den tjocknar och smaka av med salt & peppar.