Köttfärs & vitkålslåda
Idag har jag gjort en modifiering av Elbes goda kållåda.
Lätt & smidigt, bra att ha som lunchportioner i frysen.
Gott, billigt & nyttigt !!
Köttfärs & vitkålslåda
(6-8 port)
Du behöver:
1 vitkålshuvud
1 lök (ev lite purjolök)
olivolja
800 gr köttfärs
2 msk soja
1 tsk salt
Peppar
4 ägg
5 dl buljong (varav jag tog 3 dl vatten + 2 dl grädde)
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 °.
Riv eller strimla ett stort vitkålshuvud och löken, gärna i en matberedare.
Bryn vitkål & lök i olja/smör en stekpanna några minuter.
Smörj en långpanna och låt bryna det färdigt i ugnen.
Vispa ihop äggen med soja & buljongen ev fler kryddor du gillar. .
Ta ut vitkålen och smula i köttfärs.
Häll över ägg & buljongeblandningen och in i ugnen igen.
Låt allt steka färdigt ca 25-30 minuter.
Ser väldigt gott ut! Jag gillar köttfärsrätter så det är helt i min smak.
Visst är det smidigt med köttfärsrätter! Och denna lådan fick jag ut 8 portioner på. Perfekt att ta med till jobbet! Äggen i gjorde den extra mäktigt! =)