Currykyckling-gryta
Idag blev det en kyckling-currygryta.
Jag tycker curry är en underbar krydda ..
eller egentligen är det ju inte EN krydda.
"En curry kan innehålla upp till 20 olika kryddor!
Gurkmeja, som ger den karaktäristiska färgen, ska alltid ingå.
Ingefära, kanel, kardemumma, koriander, kryddnejlika,
muskotblomma, svartpeppar och spiskummin anses nästintill obligatoriska.
Bockhornsklöver, fänkål, muskotnöt, anis, kummin, lagerblad,
saffran, senap, sesamfrö, spansk peppar (till exempel cayennepeppar),
löksalt och vallmofrö kan också förekomma."
(Källa: Livsmedelsverket)
(Ingen krydda jag har lust att blanda själv ...)
Kycklinggryta med curry
500 gr kycklingfiléer
Smör att steka i
1 msk curry
2 dl creme fraiche
2-3 dl grädde
½ msk lantbuljong (fond)
1 tsk sambal oelek
salt och lite peppar
Gör så här :
Skär kyckling en i lagom stora bitar,
Bryn kycklingen klar i en stekpanna med höga kanter.
Pudra över curryn så den får steka med en kort stund.
Tillsätt creme fraiche, grädde och buljong/fond.
Låt sjuda på svag värme och smaka av med salt och peppar.
Servera med ex zucchinipasta eller blomkålsris (eller vanligt)
Så "hot" att det immar på kameran .. ;)
Curry är otroligt gott och det passar så bra ihop med kyckling. Synd att jag redan bestämt nästa veckomatlista, annars hade nog kyckling och curry funnits med. :-)
Åh, äter du LCHF du också? Gud vad gott det ser ut och curry är en av mina favoritkryddor :)