Torsk i dillsås

Idag blev det torsk i dillsås.
Är så lätt & blir så gott.

Jag gjorde blomkålsmos till.

Torsk i dillsås

Man behöver:

400 gr torsk
4 dl creme fraiche
2 msk dill (går bra med frusen)
2 tsk vinäger (eller citron)
salt (kanske ½ tsk .. tog aldrig mått ..)
peppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°.
Lägg fisken i botten på en ugnsform. Salt & peppra.
Blanda creme fraiche med dill, vinäger och smaka av med salt och peppar.
Lägg blandningen över fisken och gratinera i ugn ca 20-25 minuter.


Jag hade blomkålmos och en sallad till.


Blomkålsmoset gjorde jag så här:

(Brukar annars koka det i grädde men testade vatten idag, blev bra det med.
Kanske lite lenare i smaken med grädde.)

1  blomkålshuvud
2 msk smör
2 msk philadelfiaost
salt, peppar


Dela blomkålen i mindre bitar och koka tills den är mjuk.
Mixa med smör, philadelfia och smaka av med salt & peppar.










Trackback
RSS 2.0