Fyllda fläskrullader med blomkål & broccoligratäng
Det här med rullader är lite kul.
Man kan ju fylla med det det mesta som man gillar.
Denna gång fyllde jag med salami, mozzarella & soltorkade tomater.
Gjorde en sås som jag "kryddade" med lite glögg för lite sötma.
Hade i champinjoner & kantareller.
Till det en blomkåls- broccoligratäng.
Så här gjorde jag:
8 små fläsksnitzlar som jag bankade ut
8 skivor salami
1 mozzarellaost
4 soltorkade tomater (i olja)
8 blad basilika
salt, peppar
½-1 blomkålshuvud
1 stånd broccoli
2 dl riven ost
2 dl grädde
salt, peppar
100 gr champinjoner
100 gr kantareller
3 dl grädde
½ dl rödvinsglögg
½ msk balsamvinäger
2 tsk lantbuljong
lite soja
salt, peppar
Efter att ha bankat ut snitzlarna lade jag först salami på,
sedan delade jag osten i 8 stavar som jag lade på,
delade tomaterna och i med dem tillsammans med 1 basilikablad.
Rullade dem så fyllningen är helt "inbakad" och fäste med tandpetare.
Salta & peppra.
Stek lite gyllenbrun runtom och lägg på ugnssäkert fat och l
åt bli färdigt i ugn 5-10 minuter.
Dela blomkål & broccoli i mindre bitar och låt få ett uppkok i saltat vatten.
Häll av vattnet och lägg kålen i en ugnssäker form. Ev lite salt/peppar.
Häll på ost och grädde och gratinera i ugn ca 15 minuter.
Stek svampen mjuk i smör och lägg på ett fat.
Häll i grädde i stekpannan, glögg, balsamvinäger och buljong.
Låt koka ihop några minuter och smaka av med salt & peppar.
Häll i svampen och lägg i ruladerna och håll varmt till gratängen är klar.
Det låter verkligen supergott!