Cheesecake i glas med jordgubbar
Testade göra som en cheesecake att servera i glas.
Lätt att förbereda sakerna för sig men bäst att lägga upp innan servering.
Jag hade ingen sötning i min kräm förutom lite vaniljpulver,
det blev ganska syrligt vilket jag gillar men annars är det bara att
lägga till valfri sötning (även vanligt socker om man vill ha det).
Jag gjorde så här:
(2-3 portioner)
Smuldegen:
50 gr smör
1,5 dl mandelmjöl
2 msk sockerersättning ex Stevia strö
Sätt ugnen på 170 °
Smält smöret och blanda ihop det med mandelmjöl och sötning.
Lägg ut på en plåt och grädda i ca 10 min.
Passa så det inte bränns vilket mandelmjöl lätt kan göra.
Låt stå ca en timme så det torkar, dela sen i större smulor.
Ostkräm:
100 gr philadelfiaost
1,5 dl kesella
skalet från en ½ lime, finrivet
ev 1-2 msk sötning ex Stevia Strö
½ tsk vaniljpulver
1-2 msk jordgubb/lime juice (Brämhults) eller mosade jordgubbar
Blanda alla ingredienser smaka av med ev mer sötning.
½ liter jordgubbar
kokoschips
Varva smuldeg, ostkräm och jordgubbar i glas.
Toppa med kokoschips.
Garnera gärna med citronmeliss.
Kommentarer
Postat av: Elena
Smarrigt! :)
Postat av: EmelieMaria - träning&annat
Mums, ser riktigt smarrigt ut!! :D
Postat av: Pia
Mmmm cheescake som är så ruggigt gott, jag åt en igår fast med blåbär... =)
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Postat av: Lana
Mmm... ser otroligt gott ut! Somrigt och fräscht!
Ha en toppen kväll!
Kram kram
//Lana
Postat av: Lisa
Tack för all matinspiration man får här på bloggen:) Det HÄR ska jag verkligen göra. Jag älskar cheesecake, det r verkligen den bästa efterrätten, och det här verkar ju faktiskt till och med jag kunna sno ihop;)
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Postat av: Erika - LCHF till vardag och fest
Mums... det såg riktigt läckert ut!
Trackback