Vinbärsfilé
Testade att ha vinbär i fläskfilégrytan jag gjorde häromdagen.
Blev en spännande smak, syrligt men gott tycker jag.
Gillar man inte det sura så tror jag det kan bli gott med ex. hackat äpple.
Jag tycker det är gott med frukt/bär i mat.
Så här gjorde jag iaf:
600 gr fläskfilé
salt
vitpeppar
3 dl grädde
1 msk lantbuljong (fond)
2 tsk honung
1 tsk sambal oelek
2 hackade vitlöksklyftor
1 tsk shoyu (soja)
1 dl röda vinbär
½ dl hackad salvia
Ansa filéen och skär i skivor.
Stek dem färdiga i smör och salta & peppra.
Häll i grädde, buljong, honung, sambal, vitlök & shoyu.
Smaka av med salt & peppar.
Låt koka ihop några minuter och tillsätt sist vinbär och salvia.
Jag serverade med kokt blomkål & sallad till.
Kommentarer
Postat av: EmelieMaria - träning&annat
Åh dina mattallrikar ser alltid så goda ut! :D
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Postat av: Pia
Ååååh jösses vad smarrigt det ser ut och låter att vara riktigt smaskigt!
Postat av: Anna
Spännande =) Ser jättegott ut!
Postat av: Sara
Både låter och ser fantastiskt gott ut! :)
Trackback