Hamburgare med bröd
Hittade ett recept på hamburgerbröd hos Anna som såg gott ut.
Jag ändrade lite på receptet och då blev det ganska platta bröd.
Men smaken var bra så jag kommer nog göra om det.
(Annars är det 1 dl pofiber och inget mandelmjöl i orginalreceptet.)
Egengjorda hamburgare är alltid godast.
Jag hade även skivad aubergine som tillbehör i.
Jag använder bara ren nötfärs ca 100 gr/person
och kryddar med salt, peppar och lite chili.
Hamburgerbröden
gjorde jag så här:
(2 st)
1 dl vatten
½ dl pofiber
½ dl mandelmjöl
1 dl riven ost
1 msk fiberhusk
½ tsk salt
sesamfrö
Sätt ugnen på 200°.
Blanda ihop allt utom sesamfrö.
Låt svälla några minuter och
forma sen till 2 bullar.
Strö över sesamfrön och
grädda i ca 20 minuter.
Dressing:
2 port
1 msk majonäs
1 msk creme bonjour (gräslök hade jag)
1 msk creme fraiche
lite hackad färsk gurka
chiliflakes
Blanda allt och smaka av med salt, peppar.
Jag stekte ett par aubergineskivor som jag bottnade brödet med
tillsammans med sallad, dressingen, lade tomater och avokado på över.
Mums! Ser otroligt gott ut! Jag har också ätit hamburgare till lunch idag! :)
Ha en fin kväll!
Kram
//Lana
Ni är ju så duktiga som orkar göra all denna mat, själv har jag inte den orkn tyvär och köper färdigt.. Men ibland kan jag förvåna med..;)
Tänk vad mycket det går att göra utan socker. Tack för tipset!
Åh, vad göttit :P
Oj så gott det ser ut:) speciellt brödet!...