Italiensk fläskytterfilé
Bjöd tjejerna igår på fläskytterfilé med italienska smaker.
Blev mycket smakrikt och gott.
Går ju även använda fläskfilé och fungerar
säkert lika bra med kycklingfilé också.
Hittade inspiration hos Linda men ändrade lite på receptet.
Så här gjorde jag:
Italiensk fläskytterfilé
ca 4-5 port
800 g fläskytterfilé
100 g riven parmesan eller pecorino
1 riven mozzarellaost
2 vitlöksklyftor
färsk basilika ca 1 kruka
salt
svartpeppar
2 dl creme fraiche
2 dl vispgrädde
3 msk pinjenötter
körsbärstomater
Sätt ugnen på 200°.
Bryn köttet helt runtom i stekpanna så att den får lite färg.
Mixa ihop basilika med hackad vitlök och parmesan/pecorinon i en matberedare.
Tillsätt grädden, riven mozzarella och creme fraiche.
Smaka av meds salt och peppar.
Skiva köttet och lägg i en smord ugnsform.
Bred ost-basilikaröran över köttet,
strö över pinjenötterna och halverade körsbärstomater.
Toppa ev med lite chiliflakes.
Gratinera färdigt i ugn ca 20 minuter.
Jag serverade med ugnsrostad sötpotatis, palsternacka,
paprika, rödlök, färskpotatis och en god sallad.
Åh jösses, det mpste varit en munorgasm för smaklökarna!!! Ser supergott ut och låter riktigt mumsigt! MÅSTA TESTA DEN NGN GÅNG!!! =)
Jösses vad gott! Du verkar vara riktigt bra på matlagning!