Italiensk fläskytterfilé




Bjöd tjejerna igår på fläskytterfilé med italienska smaker.
Blev mycket smakrikt och gott.
 
Går ju även använda fläskfilé och fungerar
säkert lika bra med kycklingfilé också.

Hittade inspiration hos Linda men ändrade lite på receptet.


Så här gjorde jag:


Italiensk fläskytterfilé
 
ca 4-5 port


800 g fläskytterfilé
100 g riven parmesan eller pecorino
1 riven mozzarellaost
2 vitlöksklyftor 
färsk basilika ca 1 kruka
salt
 svartpeppar
2 dl creme fraiche
2 dl vispgrädde
3 msk pinjenötter
körsbärstomater



Sätt ugnen på 200°.

Bryn köttet helt runtom i stekpanna så att den får lite färg.

Mixa ihop basilika med hackad vitlök och parmesan/pecorinon i en matberedare.

Tillsätt grädden, riven mozzarella och creme fraiche.
Smaka av meds salt och peppar.

Skiva köttet och lägg i en smord ugnsform.

Bred ost-basilikaröran över köttet,
  strö över pinjenötterna och halverade körsbärstomater.
Toppa ev med lite chiliflakes.

Gratinera färdigt i ugn ca 20 minuter.


Jag serverade med ugnsrostad sötpotatis, palsternacka,
paprika, rödlök, färskpotatis och en god sallad.









Kommentarer
Postat av: Fighting Spirtis

Åh jösses, det mpste varit en munorgasm för smaklökarna!!! Ser supergott ut och låter riktigt mumsigt! MÅSTA TESTA DEN NGN GÅNG!!! =)

2012-06-05 @ 16:40:04
URL: http://fightingspirits.blogg.se/
Postat av: Sanna

Jösses vad gott! Du verkar vara riktigt bra på matlagning!

2012-06-06 @ 13:53:33
URL: http://engnuttasocker.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0