Köttfärsfylld paprika

 

Hittade hos Jenny ett recept som såg gott ut.

 

Så här gjorde jag.

 

Köttfärsfylld paprika:

2 port

 

2 paprikor i valfri färg
200 gr köttfärs
Smör

1 hackad vitlöksklyfta
1/2 riven gul lök
½ dl creme fraiche

50 gr färskost (gärna smaksatt)

50 gr färsk spenat

1  hackad tomat
1 tsk sambal oelek
1 tsk Shoyu (soja)
salt och peppar

färsk basilika, hackad

1 riven mozzarellaost

 


Sätt ugnen på 200 °.

 

Stek lök/vitlök lite lätt och tillsätt köttfärsen.


När den är brynt häller du i creme fraiche, färskost, sambal oelek och soja.
Vänd sen ner spenaten och den hackade tomaten och

 låt köttfärsröran sjuda på svag värme i ett par minuter.

 

Smaka av med salt, peppar och basilika. 


Tvätta, dela & kärna ur paprikorna och lägg dem i en ugnsform,

fördela sen köttfärsröran i paprikorna.
Täck de fyllda paprikorna med rikligt av mozzarellaost.

 

Jag hade en sallad till.

 

 

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Sanna

Det ser jättegott ut. Jag gillar speciellt tanken med keso uppe på, det är så smarrigt när det smälter ner. Jag har gjort fyllda paprikor med linsröror några gånger - mmm.

2012-06-26 @ 20:54:17
URL: http://engnuttasocker.blogg.se
Postat av: Västgötskan

Ja, fyllda paprikor är jättegott! Och kan varieras oerhört mycket! :-D

2012-06-26 @ 21:10:04
URL: http://rundarocksaenform.blogspot.com
Postat av: Coquina

Hej Maria, kika in på din mail =)

2012-06-27 @ 00:37:14
URL: http://coquina.blogg.se/
Postat av: Lana

Oh, vad gott! Vad längesen det var jag åt fyllda paprikor... För mig är det också barndomssmak... min mamma brukade laga något liknande när jag var liten. :)
Ha en toppen dag!
Kram
//Lana

2012-06-27 @ 07:43:50
URL: http://www.ryskadockor.blogspot.com/
Postat av: Anna

precis vad jag har tänkt göra, men jag ska testa med bacon och kyckling på lördag :P

Svar: Låter gott med kyckling & bacon i!=)
mariasfavoriter.blogg.se

2012-06-27 @ 22:51:54
URL: http://overenskommelsen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0