Köttfärsfylld paprika
Hittade hos Jenny ett recept som såg gott ut.
Så här gjorde jag.
Köttfärsfylld paprika:
2 port
2 paprikor i valfri färg
200 gr köttfärs
Smör
1 hackad vitlöksklyfta
1/2 riven gul lök
½ dl creme fraiche
50 gr färskost (gärna smaksatt)
50 gr färsk spenat
1 hackad tomat
1 tsk sambal oelek
1 tsk Shoyu (soja)
salt och peppar
färsk basilika, hackad
1 riven mozzarellaost
Sätt ugnen på 200 °.
Stek lök/vitlök lite lätt och tillsätt köttfärsen.
När den är brynt häller du i creme fraiche, färskost, sambal oelek och soja.
Vänd sen ner spenaten och den hackade tomaten och
låt köttfärsröran sjuda på svag värme i ett par minuter.
Smaka av med salt, peppar och basilika.
Tvätta, dela & kärna ur paprikorna och lägg dem i en ugnsform,
fördela sen köttfärsröran i paprikorna.
Täck de fyllda paprikorna med rikligt av mozzarellaost.
Jag hade en sallad till.
Det ser jättegott ut. Jag gillar speciellt tanken med keso uppe på, det är så smarrigt när det smälter ner. Jag har gjort fyllda paprikor med linsröror några gånger - mmm.
Ja, fyllda paprikor är jättegott! Och kan varieras oerhört mycket! :-D
Hej Maria, kika in på din mail =)
Oh, vad gott! Vad längesen det var jag åt fyllda paprikor... För mig är det också barndomssmak... min mamma brukade laga något liknande när jag var liten. :)
Ha en toppen dag!
Kram
//Lana
precis vad jag har tänkt göra, men jag ska testa med bacon och kyckling på lördag :P