Ugnsrostad fänkål med kapris

 
Jag gillar verkligen fänkål och hittar mer och mer man kan göra med den.
 
Här är en ugnsrostad fänkol med kapris, oliver, pinjenötter & vitlök.
God som den är egentligen men jag hade det till lax.
 
 
Jag hade till 4 tillbehörsportioner:
 
2 stora fänkål
2 msk kapris
2 hackade vitlöksklyftor
10 hackade svarta oliver
finrivet skal från ½ citron
1 msk dijonsenap
2 msk olivolja
½ msk balsamvinäger
2 msk pinjenötter
havssalt
peppar
 
Sätt ugnen på 200°
 
Ansa fänkålen och skär den i klyftor.
Stek dem lite lätt i en stekpanna i olivolja.
 
Lägg i en ugnsform (eller portionsformar).
Blanda övriga ingredienser i en skål
och ringla över fänkålen.
 
Strö över lite salt & peppar och gratinera
färdigt i ugn i ca 15-20 minuter.
 
 
 
Här serverad med baconlindad lax med limesmör.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0