Ugnsrostad fänkål med kapris
Jag gillar verkligen fänkål och hittar mer och mer man kan göra med den.
Här är en ugnsrostad fänkol med kapris, oliver, pinjenötter & vitlök.
God som den är egentligen men jag hade det till lax.
Jag hade till 4 tillbehörsportioner:
2 stora fänkål
2 msk kapris
2 hackade vitlöksklyftor
10 hackade svarta oliver
finrivet skal från ½ citron
1 msk dijonsenap
2 msk olivolja
½ msk balsamvinäger
2 msk pinjenötter
havssalt
peppar
Sätt ugnen på 200°
Ansa fänkålen och skär den i klyftor.
Stek dem lite lätt i en stekpanna i olivolja.
Lägg i en ugnsform (eller portionsformar).
Blanda övriga ingredienser i en skål
och ringla över fänkålen.
Strö över lite salt & peppar och gratinera
färdigt i ugn i ca 15-20 minuter.
Här serverad med baconlindad lax med limesmör.
Kommentarer
Trackback