Bacon & mozzarellafyllda pastarullar
Testade göra pastarullar på LCHF-pasta.
Gjorde enligt receptet på 2 långpannor.
Gick jättebra, det går givetvis med vanliga färska pastapplattor med.
Pastaplattor
ca 5-6 port
6 ägg
200 gr philadelfiaost (gärna smaksatt)
0,75 fiberhusk
½ tsk salt
Sätt ugnen på 150°.
Vispa ihop ägg med philadefiaosten poröst.
I med salt & vispa i fiberhusken.
Bred ut på två bakpappersklädda plåtar och
lägg ett nytt bakplåtspapper ovanpå.
Kavla ut så "degen" blir tunn - helst ut till kanterna.
Grädda i 10 minuter med båda papprena på!
Låt svalna, ta bort det översta pappret
och skär så stora bitar som önskas.
Fyllning:
2 paket bacon
2 mozzarellaostar
basilika
4-5 soltorkade tomater
Sås:
5 dl vispgrädde
3 dl passerade tomater
2 tsk oregano
2 tsk dragon
1 tsk salt
riven ost
Stek bacon och skär i mindre bitar.
Skär mozzarellan och tomater i små bitar.
Blanda med bacon tillsammans med basilika.
Höj ugnsvärmen till 225°.
Blanda ihop ingredienserna till såsen och
lägg lite i botten på en ugnssäker form.
Lägg en sked fyllning på en platta och rulla ihop.
Lägg tätt i formen.
Häll sen över resten av såsen och strö över riven ost.
men ååååh vad gott de se ut att vara :)
Härligt med mer intervallöpning och att foten känns bättre =) tack det samma, hoppas du får en fin helg!kram
Mums,mums! Har också lagat något liknande! LCHFpasta är bäst! :)
Kram
Lana
Öhm, du glömde visst bjuda in mig på middag... ;)
Ser ruggigt gott ut! =)