Fiskgratäng med citron, dill och räkor
Här hemma vill barnen hellre ha potatismos istället för
blomkål/broccolimos så det blir en "dubbel" fiskgratäng,
halva med potatis och halva med blomkål/broccolimos.
Fiskgratäng med citron, dill & räkor
4-500 gr torsk eller annan vitfisk
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
1 msk vitvinsvinäger
1 msk lantbuljong (eller fiskbuljongtärning)
finrivet skal från ½ citron
1/2-1 dl hackad dill
10 körsbärstomater
500 gr räkor med skal
ev lite parmasanost
Mos:
Blomkål, broccoli eller potatis
smör
1 dl grädde
½ dl parmasanost
(eller 3 msk philadelfiaost)
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°.
Börja med att skala räkorna & ev potatis.
Koka potatis eller blomkål / broccoli och
vispa ihop till mos med smör, grädde & parmasanost.
Lägg fisk i smord ugnssäker form, salta & peppra och tillaga i ugn ca 15 minuter.
Tag ut, häll av ev vätska och klicka/spritsa mos runtom.
Sås:
Blanda ihop grädde, creme fraiche, vinäger, buljong.
Smaksätt med citronskal & dill.
Smaka av med salt & peppar.
Lägg körsbärstomater & räkor på fisken och häll såsen överst.
Riv gärna lite parmasanost över.
Gratinera i ugn ca 10 minuter.
Det där såg riktigt gott ut =)
Mmm... vad gott!
Jag vill också åka till London nån gång... :)
//Lana
Javisst, de är så mumsigt med soppa.
Fiskgratängen ser ljuvlig ut :) smart att görs hälften/hälften :)