Fiskgratäng på fänkåls & purjobädd
Köpte färsk torskfile så det blev en fiskgratäng med fänkål i botten.
700 gr torskfilé
1/2 purjolök i strimlor
1 strimlad fänkål
2 tomater i skivor
salt
peppar
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
100 gr philadefiaost vitlök/örter
2-3 msk tomatpuré
3 msk provensaliska frysta örtkryddor
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°
Lägg den strimlade purjolöken & fänkålen i botten på en ugnsfast form.
Lägg ut fisk över det och salta & peppra.
Lägg tomatskivorna över.
Vispa ihop creme fraiche, grädde, färskost och tomatpurén.
Tillsätt kryddorna och smaka av med salt & peppar.
Häll denna över tomaterna/fisken och gratinera i ugnen i
ca 20-25 min eller tills fisken är klar.
Jag wokade lite aubergine, zuccini, broccoli & sockerärter till.
Smarrigt! Jag åt också fisk idag. :-)
Mums!
Det kommer att testas :)
De va bra pris =)
Vad kul, rodd är jobbigt tycker jag. Jag kör med gummiband så de bli kanske inte samma sak. lite osäker på de :/ bra att du tar de lugnt, jag kände ju lite så i mina skor när de va nya oxå. De gick över. jag körde varanat pass i de nya och sedan i de gamla =)
Sv. Ja men visst !!! Blev tårögd när kvinnan som var på besök visade bilder från byn där skolan ska byggas. Enormt stort att vara en del av det !!!!
Mm, han var stor på många ställen. När vad i Budapest???
Sv. Tack för tipset !! Ska absolut lägga detta på minnet, då jag faktiskt skulle vilja åka på en weekendresa snart. Godnatt =)
Ännu ett bra recept :) Undra om det funkar med annan fisk också, typ rödspätta?
Det är nog gott med vilken fisk som helst. Rödspätta funkar nog utmärkt eller varför inte lax.
= )
Ser så gott ut! :) Älskar alla möjliga fiskgratänger! Receptet bokmärkes!
//Lana