Fyllda kycklingbiffar
I julas hade vi julklappslek och då vann jag en sådan här:
Hittade den i kylen och tänkte göra något med kycklingfärs
så jag gjorde fyllda biffar tillsammans med fetaost.
Har man inte kycklingfärs är det lätt att mixa i en matberedare några minuter.
Så här gjorde jag:
400 gr kycklingfärs
1 ägg
1 riven vitlök
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
100 gr fetaost
3 msk tomat & olivtapenade
1 msk frysta örter (jag tog provencal)
Vispa upp ägget med salt, peppar & vitlök.
Hacka fetaosten och blanda med tapenaden& örterna.
Gör biffar som fylles med röran.
Stek några minuter i stekpanna.
Låt steka färdigt i ugnen ca 10 min på 200°.
Jag hade en cole slow till..
Ser väldigt smarrigt ut! Har nog aldrig sett tomat & olivtapenade, fast å andra sidan har jag aldrig letat efter det. Låter spännande. :-)
Vad gott det ser ut! Kul med tomat- o olivtapenade!
Vad gott det ser ut.
Skulle också behöva yoga, i alla fallnågon gång i veckan.
Oj, oj, oj, vad smaskigt! Bäst jag stänger av datorn annars blir jag hungrig! ;)
//Lana
Denna tapenaden var faktiskt jättegod! Som ett "kinderägg" ;) allt i samma paket !! Brukar köpa tomatpesto & olivtapenade för sig men här har man ju det i samma förpackning!
Gott även på lax, kycklig eller crostini ...
= )