Senapsdoftande morotssallad
Här är ytterligare ett libanesiskt tillbehör.
Fräscht, krispigt, syrligt & gott!
Senapsdoftande morotssallad
500 g morötter
200 g fetaost
3 cm färsk ingefära
3 msk hackad bladpersilja
1 gul lök
2 tsk gula senapsfrön
2 msk smör
2 msk olivolja
½ msk vinäger
lite salt & peppar
Skala och skiva löken tunt.
Skala morötterna och skär dem i tunna slantar på diagonalen.
Smält smöret i en stor stekpanna,
häll i senapsfröna och fräs tills de börjar "sprätta".
Lägg i morötterna och fräs under omrörning, cirka 3-4 minuter.
Skala och riv ingefäran och blanda ner mot slutet tillsammans
med lök, persilja och ev lite salt. Häll upp blandningen i en skål.
Skär fetaosten i tunna fyrkanter och fördela ovanpå.
Blanda ihop olja, vinäger, salt & peppar och ringla över.
Kommentarer
Trackback