Souvlaki






I helgen gjorde vi Souvlaki på fläskytterfilé.
Blev väldigt mört och gott.

Jag brukar inte varva grönsaker & kött 
eftersom köttet brukar behöva grillas längre tid
än grönsakerna som då lätt blir brända.
Jag wokade istället en stor grönsblandning.

Souvlaki

Jag hade:
600 gr fläskytterfilé
½ dl olivolja
2 msk juice från citron
1 vitlöksklyfta
1 tsk rosmarin
2 tsk oregano
1 tsk salt
2 krm svartpeppar


Skär fläskytterfilén i kuber och lägg i en plastpåse.
Blanda marinaden: olivolja, citron och kryddor.
Häll i påsen över köttet och låt marinera minst 2 timmar.

Om man använder träspett - lägg dem i vatten först ca 10 min.

Trä på köttet och grilla tills det är klart!

Gott till är ju alltid tzatsiki och en grekisk sallad.















Kommentarer
Postat av: Mari

Meeen så underbara smakupplevelser sedan sist =)

2012-03-26 @ 19:02:21
URL: http://marriie.blogg.se/
Postat av: Mia

Åh vilka härliga minnen jag får. Vi var i Grekland för en herrans massa år och Jonathan, som inte var så gammal då åt detta varje kväll.

2012-03-26 @ 20:20:18
URL: http://joggemia.wordpress.com
Postat av: Anna

Ser så galet gott ut, mumsfilibabba!

2012-03-26 @ 20:32:48
URL: http://overenskommelsen.blogg.se/
Postat av: Mari

Sv :) Tack så mycket

2012-03-26 @ 20:39:56
URL: http://marriie.blogg.se/
Postat av: Västgötskan

Tzatsiki är det godaste som finns! :-D

2012-03-26 @ 21:55:35
URL: http://rundarocksaenform.blogspot.se
Postat av: isabelle

åh herreguuu va underbart! vi hade också lite grillpremiär här i helgen, helt fantastiskt!

2012-03-27 @ 06:37:25
URL: http://youhavetocallmedragon.blogg.se/
Postat av: Fighting Spirits

Gud vad gott, måste göra sådana känner jag!!

2012-03-27 @ 08:57:39
URL: http://fightingspirits.blogg.se/
Postat av: Monicas Mat

Så gott!

2012-03-27 @ 15:48:36
URL: http://monicasockerfritt.blogspot.com/
Postat av: Julia - Matblogg

Gott med grillat :)! Härligt att vi börjar gå mot sommar!

2012-03-27 @ 21:59:22
URL: http://ibland.nu/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0