Souvlaki
I helgen gjorde vi Souvlaki på fläskytterfilé.
Blev väldigt mört och gott.
Jag brukar inte varva grönsaker & kött
eftersom köttet brukar behöva grillas längre tid
än grönsakerna som då lätt blir brända.
Jag wokade istället en stor grönsblandning.
Souvlaki
Jag hade:
600 gr fläskytterfilé
½ dl olivolja
2 msk juice från citron
1 vitlöksklyfta
1 tsk rosmarin
2 tsk oregano
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Skär fläskytterfilén i kuber och lägg i en plastpåse.
Blanda marinaden: olivolja, citron och kryddor.
Häll i påsen över köttet och låt marinera minst 2 timmar.
Om man använder träspett - lägg dem i vatten först ca 10 min.
Trä på köttet och grilla tills det är klart!
Gott till är ju alltid tzatsiki och en grekisk sallad.
Meeen så underbara smakupplevelser sedan sist =)
Åh vilka härliga minnen jag får. Vi var i Grekland för en herrans massa år och Jonathan, som inte var så gammal då åt detta varje kväll.
Ser så galet gott ut, mumsfilibabba!
Sv :) Tack så mycket
Tzatsiki är det godaste som finns! :-D
åh herreguuu va underbart! vi hade också lite grillpremiär här i helgen, helt fantastiskt!
Gud vad gott, måste göra sådana känner jag!!
Så gott!
Gott med grillat :)! Härligt att vi börjar gå mot sommar!