Chililax
Lax i alla former gillar vi alla i familjen.
Detta gjorde vi för ett tag sedan.
Gillar man väldigt het mat kan man även
lägga till lite färsk eller fryst chili.
Lax i ugnsform med het sås
500 gr laxfile
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 tsk sambal oelek
2 msk hummerfond
2 tsk timjan
körsbärstomater
ev. chili eller chiliflakes
riven ost
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°.
Lägg lax i botten på en form och salta, peppra lite.
Strö över några halverade körsbärstomater.
Koka upp grädde, creme fraiche och blanda i
sambal oelek, hummerfond och timjan.
Koka någon minut och smaka av med salt & peppar.
Häll såsen över laxen och strö över ost och chiliflakes.
Gratinera i ugnen ca 15 min eller tills laxen känns klar.
Servera med ris, blomkålsris eller vad ni gillar.
Jag gjorde ugnsstekt blomkål & sallad till.
Vad gott! Lax är min favoritfisk!
Ha en fin kväll!
Kram
//Lana
Jag hittar inte tiden i ugnen i receptet, kan du komplettera med det. Det ser jättegott ut.
Det där måste jag prova! Lät kanongott!
Kram C
tack för fint recept! Ser riktigt gott ut!