Kryddig kyckling i ugn
Här är en enkel, smidig och smakrik kycklingrätt
om man som jag älskar curry.
Man kan även strö över nötter, purjolök eller vad man gillar.
Gott att ha i är även Mango Chutney
(men obs att det är mycket socker i det).
Jag hade bara paprika över idag.
Kryddig kyckling i ugn
1 kg kycklingfiléer
4 dl creme fraiche
Marinad:
½ dl olivolja
3 msk shoyu (soja)
1 msk curry
1 msk paprikapulver
½ tsk cayennepeppar
2 hackade vitlöksklyftor
1 krm svartpeppar
½ msk citron eller lime
1 strimlad paprika
Sätt ugnen på 200 grader°.
Skär kycklingen i strimlor.
Blanda ihop marinaden och lägg kycklingen
i marinaden ca 30 minuter.
Lägg kycklingen med marinaden i en ugnsfast form och stek i ugn 15 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader°.
Skär kycklingen i strimlor.
Blanda ihop marinaden och lägg kycklingen
i marinaden ca 30 minuter.
Lägg kycklingen med marinaden i en ugnsfast form och stek i ugn 15 minuter.
Tag sen ur kycklingen och vispa ihop creme fraiche
med marinaden i en bunke så att det blir sås.
med marinaden i en bunke så att det blir sås.
Lägg tillbaka kycklingen i formen och lägg över strimlad paprika
häll slutligen över såsen och grädda ytterligare 15 minuter.
Jag hade stekt vitkål & sallad till och barnen åt ris till.
Kommentarer
Trackback