Kryddsmör
Att något så enkelt gör så mycket.
Jag har tidigare gjort vitlökssmör och persiljesmör men
nu testade jag lite annan kryddsättning OCH vad gott det blev!!
Med smak av tomat/chili/basilika
100 gr rumsvarmt smör
1 näve basilika
4 hackade soltorkade tomater
½ tsk sambal oelek
2 hackade vitlöksklyftor
Bea.smör:
100 gr rumsvarmt smör
1 finhackad schalottenlök
2 tsk torkad dragon
2 msk finhackad persilja
2 tsk vinäger
Mixa eller mosa ihop smör med kryddor.
Lägg smöret på plastfolie och rulla ihop till en avlång rulle.
Lägg det i frysen (räcker säkert med kylskåp) så det stelnar.
Sen bara ta fram, skiva och lägga på varmt kött eller varför inte fisk.
Serverade till oxfile, blomkålsmos & kantareller.
Kommentarer
Postat av: Sanna
Bra tips! Ser supergott ut :)
Postat av: Karoline
Det är ju så gott med kryddsmör. Den variant av kryddning har jag inte testat med den låter super god.
Postat av: Laura
Men ååååååh vad gott!
Postat av: Erika - LCHF till vardag och fest
Kryddsmör är verkligen ett enkelt sätt att sätta smak på sin mat. Så gott. Länge sedan nu, så tack för påminnelsen.
Trackback