Rotfruktschips & rostade pumpakärnor
Rostade pumpakärnor
Då jag gröpte ur pumpan till pumpasoppan förra lördagen
så sparade jag kärnorna och rostade dem.
Jag tyckte de påminner lite om popcorn i smaken.
Jag sköljde dem noga i durkslag och lät de torka på en kökshandduk,
blandade dem med sen med ca 1 tsk olivolja och
lade ut dem på en plåt med bakplåtspapper på.
Strödde över lite havssalt och rostade i ugn 200° i ca 6-7 minuter.
Säkert gott att även krydda med lite chilipulver.
Rotfruktschips
Jag gjorde även chips av jordärtskocka, palsternacka och rödbetor.
Skalade dem först, jag hade 4 jordärtskockor, 1 palsternacka och 1 stor rödbeta.
Sen skivade jag dem tunt i matberedaren (eller mandolin).
Blandade 4 msk olivolja med 1,5 msk vatten där jag doppade
skivorna innan jag lade dem på en bakpappersklädd plåt.
Strödde över havssalt och rostade i mitten av ugnen 120° i ca en timme.
Kolla så de inte bränns - mina blev något i mörkaste laget !
Detta tyckte jag var jättegott mycket godare än vanliga chips !!!
Kommentarer
Postat av: Erika - LCHF till vardag och fest
Åh, egna chips måste jag testa att göra.
Postat av: Anna
Pumpakärnorna måste man väl dela mellan tänderna? eller har jag fel?kram kram
Postat av: Maria
Jag äter det som de är ... kanske därför de smakar popcorn ;)
Postat av: Andrea
Chipsen tror jag är en riktig hit! Ska nog testas framöver =) Hoppas du har det underbart i Thailand!
Trackback