Kladdkaka med lakritssmak
Gjorde en kladdkaka med lakritspulver i till helgens bjudning.
Egentligen är jag inte jätteförtjust i lakrits men just lakrits & choklad gillar jag ihop.
Jag serverade med jordgubbsås till (mixade jordgubbar).
Så här gjorde jag:
200 gr osaltat smör
200 gr mörk choklad (70%)
4 ägg
1 dl kokossocker
1 dl kokosmjölk
2-3 msk lakritspulver
1 tsk vaniljpulver
Sätt ugnen på 225 °.
Vispa äggen fluffiga och vispa sedan ner kokossockret.
Blanda ner vaniljpuver och lakritspulver.
Smält smöret tillsammans med chokladen.
Vispa ner chokladsmeten i äggsmeten och häll i springform.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Låt stå kallt några timmar innan servering.
Pudra ev. över lite lakritspulver innan servering.
Servera gärna med grädde (kokosgrädde), bär eller som jag jordgubbsås!
Inspiration hittade jag hos Åse ..
Lite tråkiga bilder dock.. var så dåligt ljus när jag tog dem
Kommentarer
Postat av: EmelieMaria - träning&annat
Gillar inte riktigt lakrits och choklad tillsammans, däremot lakrits och jordgubb och lakrits och hallon är sjukt gott tillsammans :D
Postat av: Lana
Jättegod kaka! Jag sparar recept och bakar den nångång fast utan lakrits... gillar inte denna smak... Man måste nog vara född i Sverige för att tycka om lakrits... ;)
Ha en toppen onsdag!
Många kramar! (synd att vi inte flyger tillsammans till Thailand... :( )
Postat av: Karro
Yummie, har aldrig vågat mig på att testa kladdkaka med lakrits smak men det låter gott.
Postat av: Pia
Åh, vad gott :-) Sparar receptet.
Postat av: Karin FoH
Spännande variant. Hade du inget slags mjöl i alltså?
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Postat av: Erika - LCHF till vardag och fest
Mums!
Trackback