Kokosmjölk
Jag har kommit på det !!
Hemligheten med kokosnötsmjölk ..
är att den ska serveras väldigt KALL !!
Då är den t o m god att dricka eller ha till ex gröt.
Har länge använt kokosmjölk i smoothies och proteindrinkar
men har tyckt den kan ha lite "unken" smak ibland.
Men när den är riktigt kall, närapå fryst smakar det som kokosglass .. Jättegott!
Vill man ha den riktigt tjock och ha den som grädde är "Extra Creamy"- varianten bäst
och att då vispa den fluffig några minuter och sen helst ställa den kallt i några timmar.
Eller ta det översta lager i en kyld burk, hälla ur vätskan och vispa den tjocka krämen.
Gott är också att blanda i lite vaniljpulver för lite sötma.
Jag brukar annars hälla ur allt i en mixerskål eller burk och vispa ihop allt.
Det jag inte använder för stunden häller jag i en tom glasburk och ställer i kylen.
Håller flera dagar i kylen, det går bra att frysa in det med.
Jag köper oftast ekologiska varianter eller "Extra Creamy" .
Brukar du använda kokosmjölk??
Ge mig gärna tips vad du gör!!
Kommentarer
Postat av: Karro
Älskar kokosmjölk i wok eller grytor, men har aldrig provat i smoothie, kanske vore något!
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Postat av: Marie
Jag använder det också i smoothies samt wok och grytor. Förra veckan gjorde jag en korvgryta med kokosmjölk i, mums!
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Postat av: Erika - LCHF till vardag och fest
Den här är god:
http://vardagfest.blogspot.se/2012/07/currywok-med-lovbiff-och-vitkal.html
Det är smidigt att frysa in överbliven kokosmjölk i istärningsfack (heter det så?) och sen ta fram så mycket man behöver.
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Postat av: Lotta -Fokuserad Energi
Tack för jättebra tips! Jag försökte vispa kokosmjölk igår utan att lyckas.. Kram
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Postat av: Anna
Jag ställer alltid in kokosmjölken i kylen numera. Ryskadockor(lana heter hon) tipsar om de lite då och då och jag fullkomligt älskar de :) tack för kycklingtipset. Kram
Trackback