Pestoöverbakad lax
Sugna på lax och jag hade en burk Cantadou i kylen
(vinst från Åse - 56kg där jag vann flera kuponger).
Hade ju testat att göra pesto med mitt mandelsmör i
så det fick bli färsostfylld pestoöverbakad lax till middag.
Jag har en jättebuske Basilika fortfande här hemma.
Peston gjorde jag så här:
1 dl olivolja
ca 2 dl basilika (nästan en kruka)
1 hackad vitlöksklyfta
1,5 msk mandelsmör
salt, peppar
Mixa allt i en bägare några sekunder.
Smaka av med salt och peppar.
Häll upp på glasburk om du inte använder allt.
Håller flera dagar i kylen - se bara till att det täcks med olja.
Sen fyllde jag bara laxfiléer(som snittats) med färskost (Cantadou vitlök/örter),
lite salt & peppar på det och bredde över peston överst.
In i ugn ca 15-20 minuter 200°.
Jag hade wokad paprika, champinjoner, vitkål och grönsaker till.
Kommentarer
Postat av: Mårtenssons kök
Pestobakad lax är så gott!
Postat av: minatraningstajts
Mmm, dina grönsaker ser alltid så goda ut! Jag är för lat för att woka... Avundsjuk!
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Postat av: Mina träningstajts
Smart!
Postat av: Rund är också en form!
Pesto och lax är en mycket bra kombo! Gott! :-)
Postat av: Sonja
Men MUMS MAria, jag blir så sugen på lax så det inte är klok, fastän det bara är frukostdags än!! ;)
Älskar lax, älskar pesto och pestolax är en av favoriterna, vad gott att dessutom fylla den med färskost. Mums!
Ha an härlig fredag!
Kram Sonja
Trackback