Pestoöverbakad lax

 
 
 
Sugna på lax och jag hade en burk Cantadou i kylen
(vinst från Åse - 56kg där jag vann flera kuponger).
 
Hade ju testat att göra pesto med mitt mandelsmör i
så det fick bli färsostfylld pestoöverbakad lax till middag.
Jag har en jättebuske Basilika fortfande här hemma.
 
Peston gjorde jag så här:
 
1 dl olivolja
ca 2 dl basilika (nästan en kruka)
1 hackad vitlöksklyfta
1,5 msk mandelsmör
salt, peppar
 
Mixa allt i en bägare några sekunder.
Smaka av med salt och peppar.
 
Häll upp på glasburk om du inte använder allt.
Håller flera dagar i kylen - se bara till att det täcks med olja.
 
 
Sen fyllde jag bara laxfiléer(som snittats) med färskost (Cantadou vitlök/örter),
lite salt & peppar på det och bredde över peston överst.
 
In i ugn ca 15-20 minuter 200°.
 
 
Jag hade wokad paprika, champinjoner, vitkål och grönsaker till. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Mårtenssons kök

Pestobakad lax är så gott!

2012-11-01 @ 18:40:14
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: minatraningstajts

Mmm, dina grönsaker ser alltid så goda ut! Jag är för lat för att woka... Avundsjuk!

Svar: Det som är det enklaste!! Ibland gör jag faktiskt "storkok" och fryser in i portioner. Går ju göra i ugnen också .. Bra när grönsaker/rotfrukter börjar bli lite "tråkiga".:)
mariasfavoriter.blogg.se

2012-11-01 @ 21:48:41
URL: http://minatraningstajts.wordpress.com
Postat av: Mina träningstajts

Smart!

2012-11-02 @ 06:47:53
URL: http://Minatraningstajts.wordpress.com
Postat av: Rund är också en form!

Pesto och lax är en mycket bra kombo! Gott! :-)

2012-11-02 @ 06:48:27
URL: http://rundarocksaenform.wordpress.com
Postat av: Sonja

Men MUMS MAria, jag blir så sugen på lax så det inte är klok, fastän det bara är frukostdags än!! ;)
Älskar lax, älskar pesto och pestolax är en av favoriterna, vad gott att dessutom fylla den med färskost. Mums!

Ha an härlig fredag!
Kram Sonja

2012-11-02 @ 07:26:07
URL: http://www.motionwellness.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0