Sweet Shepards pie eller Cottage pie
Detta gjorde jag lite då och då förr men nu var de länge sen.
Jag smakade detta första gången när vi var på skolresa
i England (Scarborough) då jag gick i 9:an.
Jag älskar ju lammfärs men det går med vilken färs man vill ha.
Bytte ut den vanliga potatisen mot sötpotatis & blomkål till moset.
Bara lägga (en icke-så-såsig) köttfärsås i botten på en form,
bre över (valfritt) mos och gratinera färdigt i ugnen.
Så här gjorde jag:
SHEPHERDS PIE
Köttfärsröra:
600 gr lammfärs/nötfärs
1 pkt bacon
10 champinjoner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2-3 dl krossade tomater
1 dl rött vin
2 msk tomatpuré
1 tsk salt
Peppar
Mos:
2 stora sötpotatis
ca 1/3 blomkålhuvud
salt, peppar
ev. 1 äggula
Strimla backon , hacka lök och stek i lite olja.
Tillsätt köttfärs och låt det bryna med.
Lägg i övriga ingredienser och låt det puttra ca 15-20 minuter.
Köttfärsröran ska koka in dvs inte vara blaskig.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg i en ugnssäker form.
Skala potatis och skär i skivor, dela blomkålen i mindre bitar
och koka i lättsaltat vatten tills det mjuknat.
Häll av allt vatten och mixa med handmixer eller elvisp till mos.
Blanda ev i en äggula men går bra utan också.
Bred moset över köttfärsen och gratinera i ugn 15-20 min.
Smaka av med salt och peppar.
Det här är alla tiders! En enda gång har jag lagat den här rätten. Dags igen känner jag!
Hej! Ja visst det gick jättebra att göra mobilinlägg. Jag har en iPhone 4s Jättebra tycker jag!
ha en fin dag!
Kram Anna
Ser alldeles underbart gott ut.
Mums, vad gott det låter! Jag har aldrig smakat sötpotatis... Dag nu...
Sparar receptet! :)
Ha en toppen dag!
Snart åker vi till Thailand! :)
Kram kram
Oh, lala, tycker det både låter och ser väldigt gott ut!
Jag älskar för övrigt sötpotatis, uuunderbart god och lite söt smak! :)
Ha en riktigt toppenfin onsdag!
Kram Sonja